АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 13°C
Харьков: 11°C
Днепр: 13°C
Одесса: 16°C
Чернигов: 13°C
Сумы: 11°C
Львов: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцк: 15°C
Ровно: 16°C

Рокіровка на Київщині: Чому Кононенку Москаленко вже непотрібен

Читати українською
Ярослав Москаленко, схоже, опинився в опалі
Ярослав Москаленко, схоже, опинився в опалі

Поки комунальники героїчно, але не надто успішно борються з наслідками негоди, на Київщині відбувають цікаві політичні процеси

Учорашня позачергова сесія Київської облради виявилася пустушкою. Хоча і стала несподіванкою для багатьох депутатів, яким довелося їхати в Київ з усіх усюд. Утім, неспроможність депутатського корпусу ухвалити порядок денний компенсувалася гучними політичними заявами з боку представників фракцій.

У «Батьківщині», як і очікувалося, напирали на необхідності роздачі кожному пенсіонеру по 1000 гривень. Так, депутат-тимошенківець Олег Кищук розповідав про те, що розподіл між пенсіонерами 5 мільярдів гривень, які залишилися з минулого року невикористаними через провал фінансування обласних програм – це значно краще, аніж виділення цих коштів на розвиток області, бо, мовляв, в Київській ОДА засіли корупціонери. Його підтримали у партії Тягнибока. Заодно головний «свободівець» області Ігор Сабій прийнявся розповідати про «міжнародний стан», критикуючи уряд Польщі за ухвалення ними антиукраїнських законів.

Але питання грошей не полишало представників депутатського корпусу. Депутат облради, а за сумісництвом губернатор Олександр Горган заявляв, що ніяких мільярдів немає, а на рахунках залишилося 430 мільйонів гривень. Чого явно недостатньо для придуманої соратниками Юлії Тимошенко ідеї.

Навіщо ж була потрібна дана позачергова сесія? Окрім піару, звісно, вважають деякі депутати, Старикова влаштувала це, щоб паралізувати облраду і потягнути час. Справа в тому, що чергове засідання обради було заплановане на кінець березня. Згідно з законодавством, голова облради має скликати сесію облради не рідше, аніж раз на три місяці. Тепер Старикова може зібрати наступне засідання аж в кінці травня. Навіщо це потрібно: у «Батьківщині» прекрасно розуміють, що будь-які конструктивні рішення облради гратимуть на користь влади: в очах народу саме вона несе відповідальність за все, що відбувається в країні. Зрозуміло, що це представниці Юлії Тимошенко абсолютно непотрібно.

Дещо несподіваним стало оголошення про зміну голови фракції «БПП-Солідарність» у Київській облраді. Замість Руслана Кузьменка фракцію очолив Георгій Цагареішвілі – двоюрідний брат і партнер по будівельному бізнесу Лева Парцхаладзе – колишнього першого заступника голови КОДА і чинного заступника міністра регіонального розвитку.

Про що означає дане призначення? По-перше, про те, що Пархцаладзе зараз активно синхронізує свою роботу з командою голови Київського обласного осередку БПП-«Солідарність» Ігоря Кононенка. І посилюється за рахунок готовності допомогти йому на мажоритарному окрузі №94, який той зараз активно окучує. Справа в тому, що Цагареішвілі, який є директором будівельної компанії ООО "Інвест Капітал Девелопмент", активно працює на Обуховщині, і особливо в Українці, яка входить в цей округ.

По-друге, зняття Руслана Кузьменка, який керував президентською фракцією в облраді з грудня 2016 року, і якого називали лояльною фігурою до Ярослава Москаленка, свідчить про послаблення останнього. Ще одним ударом по позиціям колишнього «регіонала» з Вишгородщини, стало затримання на хабарі голови Поліської РДА Олександра Янкового. Колишній очільник Бородянського району (який як і Поліський входить до округу №96) був переведений туди минулого літа, і вважається наближеним до Москаленка. Варто зазначити, що дана тема активно обговорювалася серед депутатського корпусу облради. Наразі у багатьох з них складається враження, що Кононенко починає дистанціюватися від Москаленка, який потроху перестає бути критично важливою фігурою в області…

Антон Болбочан, «Моя Київщина»


Теги: Кононенко ІгорМоскаленко ЯрославКузьменко РусланПарцхаладзе ЛевДепутатиПолітикаКиївська область

Дата и время 03 марта 2018 г., 10:47     Просмотров Просмотров: 2768
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.250293