АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 22°C
Харьков: 23°C
Днепр: 24°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 21°C
Сумы: 22°C
Львов: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 14°C

“Вечеря на двох” або ресторанний бізнес нардепа Євгена Балицького в Криму

Читати українською
“Вечеря на двох” або ресторанний бізнес нардепа Євгена Балицького  в Криму
“Вечеря на двох” або ресторанний бізнес нардепа Євгена Балицького в Криму

Наявність бізнес активів чи майна в окупованому Криму в українських чиновників та політиків іноді викликає дуже багато запитань.

Деякі з них до окупації мали в Криму житло, але були вимушені звідти виїхати, полишив це житло. Інші ж, вели до окупації бізнес в Криму, які вони також були вимушені залишити.

Додаткові запитання до українських політиків виникають тоді, коли вони та члени їх сімей купують бізнес активи вже після окупації, тим самим, так чи інакше, поповнюючи бюджет країни-агресора.

Один з прикладів таких політиків є Народний депутат України Євген Балицький. Цей нардеп неодноразово потрапляє в поле зору журналістів за власні неоднозначні, а іноді антидержавні, вислови. Так, Євген Балицький в ході суперечки з лідером партії "Братство" Дмитром Корчинським в ефірі телеканалу "112 Україна" 13 листопада 2017 року заявив, що якщо і поїде в Росію, то разом зі своїм мажоритарним округом - Мелітополем Запорізької області.

Також, в мас-медіа часто обговорювалася декларації нардепа. Журналісти неодноразово акцентувати увагу на той факт, що продовж 2016-2017 років Євген Балицький декларує у власності дружини новопридбану власність: квартиру та зупиночний комплекс в окупованому Севастополі. Детально про зупиночний комплекс ї буде йти в цьому матеріалі.

В декларації нардепа можна знайти інформацію, що його дружина, Балицька Наталія Миколаївна, 09 березня 2017 набула 100% права власності на зупиночний комплекс в Севастополі на загальну площу 166 м2  та на суму понад 5 млн. гривень. 

 qhidqkiqzkidduant

Оскільки окупований Крим та Севастополь фактично під контролем Росії, та інтегрований в її правову площину, в російському реєстрі юридичних осіб можна знайти таку компанію як «ООО «7я», яка зареєстрована в Севастополі. Відповідно де реєстру, компанія створена у листопаді 2014 року. Засновниками компанії є «Балицкая Наталия Николаевна» (60%) та «Балицкий Александр Евгеньевич» (вірогідно син Євгена Балицького) (40%), відомості про засновників в реєстр внесені 21 березня 2017 року. У свою чергу, відповідно до російського реєстру, документи про зміну засновників були подані 13 березня 2017 року, всього через 4 дні після дати, вказаної в декларації нардепа. 

Щодо самої «ООО «7я», то в російському реєстрі вказано, що основним видом діяльності компанії є діяльність ресторанів та послуг з доставки продуктів харчування.

А відповідно до постанови окупаційного севастопольського “Двадцять первого арбитражного апелляционного суда” від 29 січня 2016 року, справа № А84-1421/2015, на компанію «ООО «7я» накладено штраф щодо недотримання вимог санітарно-епідеміологічного законодавства в закладі громадського харчування «Облико Морале», розташованого в м. Севастополі, Пр. Жовтневої Революції, буд.13 / 1. Це може говорити про те, що ресторан «Облико Морале» належить до «ООО «7я». (додаток 3)

 

У свою чергу,  відповідно до публічної кадастрової карти РФ, за адресою м. Севастополі, Пр. Жовтневої Революції, буд.13 / 1, дійсно розташована будівля площею 160 м2. 

Також, на сторінці «Облико Морале» в соціальній мережі «Вконтакті» вказано, що це і є той зупиночний комплекс. 

До речі, в «Інстаграмі» ресторан «Облико Морале» вітає ВМС Росії з “святом”.

Замість висновку:

На основі викладених фактів, можна стверджувати, що дружина нардепа разом з сином (імовірно) придбали в окупованому Севастополі ресторан «Облико Морале», при цьому неправильно вказавши власну частку бізнесу в декларації нардепа. А той факт, що під час окупації дружина Народного депутата України купляє ресторан в Севастополі та буквально годує окупантів, ще раз ілюструє прагнення деякими нардепами повернення окупованих земель. Автор статті вважає, що неможливо одночасно проводити політику повернення окупованих українських територій та ведення на цих територіях власного бізнесу.

Олександр Схід


Теги: доходиНерухомістьКримДепутатиБізнесБалицький ЄвгенОпозиційний блок

Дата и время 19 июля 2018 г., 15:05     Просмотров Просмотров: 2281
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.327788