АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 15°C
Харьков: 14°C
Днепр: 16°C
Одесса: 19°C
Чернигов: 14°C
Сумы: 14°C
Львов: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 15°C
Ровно: 15°C

На Чернігівщині з’явилася своя Врадіївка

Читати українською

Районний центр Сосниця Чернігівської області наприкінці січня опинився в центрі кримінального скандалу.  

Приводом для обурення сосницької громади стало жорстоке побиття місцевого жителя, працівника Державної служби з надзвичайних ситуацій 39-річного Павла Терещенка.

Злочин було скоєно ввечері 25 січня, коли невідомі завдали чоловіку тяжких тілесних ушкоджень біля кафе «Юність».  

З діагнозами закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, пошкодження грудної клітки та живота його доставили до райлікарні.

Крім цього, на тілі Павла Терещенка були сліди пошкоджень, які завдають постріли з травматичної зброї.

Факт використання останньої підтвердився при огляді місця злочину, де було знайдено гумові кулі від пристрою травматичної дії.

«Непритомного чоловіка неподалік кафе знайшов перехожий. Як з’ясувалося, у нього була не тільки побита голова, а і поранення від травматичного пістолета – одне під серцем, шість у живіт. Кажуть, там була заварушка, але хто її почав і через що, не знаю», – повідомила дружина потерпілого Алла Терещенко.

Згодом Павла Терещенка перевезли до реанімаційного відділення обласної лікарні, де він і помер, не виходячи з коми.

Наразі в скоєнні злочину обґрунтовано підозрюються троє жителів Сосниці. За словами першого заступника начальника обласної міліції, головного слідчого Чернігівщини Олександра Любарця, в рамках розслідування справи затримано Віталія Басанця, Сергія Скляра та Сергія Трубу.

Першим двом оголошено підозру у завданні умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого. За частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України винним «світить» від семи до десяти років позбавлення волі.

Сергія Трубу, власника кафе  «Юність», біля якого побили Павла Терещенка, підозрюють у хуліганстві, передбаченому частиною 4 статті 296 ККУ. Відповідальність за такий злочин – від трьох до семи років за гратами.

Наразі підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Згідно з чинним законодавством на досудове розслідування міліція має щонайменше два місяці.

Учора, п’ятого лютого, обурені сосничани вийшли на вулицю й провели мітинг протесту.

За словами голови Чернігівської обласної організації політичної партії «Демократичний альянс» Ігоря Андрійченка, уродженця цього районного центру, в акції брало участь кілька сотень людей.

«Сьогодні моя рідна Сосниця піднялась проти свавілля місцевих мажорів, які вбили невинного хлопця. 500 сосничан виступили проти кришування їх місцевою і обласною міліцією», – заявив він на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Також Ігор Андрійченко повідомляє, що заступник начальника УМВС області Олександр Любарець, який теж був присутнім на мітингу, пообіцяв громаді, що винні будуть покарані.

«Побачимо і проконтролюємо!» – наголосив з цього приводу Ігор Андрійченко.

Автор: Володимир Лисенко

Чернігівщина: події і коментарі


Теги: КриминалЧернигов

Дата и время 09 февраля 2014 г., 00:00     Просмотров Просмотров: 3687
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.069691