АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 14°C
Харьков: 11°C
Днепр: 13°C
Одесса: 17°C
Чернигов: 15°C
Сумы: 11°C
Львов: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцк: 16°C
Ровно: 16°C

Росія може напасти на Польщу з Калінінградської області, - Rzeczpospolita

Читати українською
Росія може напасти на Польщу з Калінінградської області, - Rzeczpospolita
Росія може напасти на Польщу з Калінінградської області, - Rzeczpospolita

Російський агресор цілком може перенести гібридну війну на територію Польщі. Для цього Путіну треба було б оголосити бєларусів, які проживають у Підляшші, частиною «православного миру» і ввести свої війська до Польщі, щоб захистити їх від католиків-поляків.

Адже саме так у свій час Путін виправдав свій напад і незакону анексію українського півострова Крим. Про свої висновки пише оглядач видання Rzeczpospolita, новину передає «Преса України».

Автор зазначає, що в той час як у НАТО чекають нападу на Латвію та Естонію, все ж український сценарій захоплення чужих територій цілком можливий для ведення війни в Польщі. У країнах Балтії проживає велика російська діаспора, члени якої потай зберігають російські паспорти. А саме російськомовне населення «захищав» Путін, вводячи свої війська в Крим, а потім і на Донбас. У той же час, в Польщі немає росіян, яких можна було б «захищати», а самі поляки категорично не підтримують ідею «руського мира». Сумнівним приводом також був б «захист» польських українців, на тлі тих руйнувань, які принесла Росія, «захищаючи» Донбас.

Саме тому, Путін може використовувати для своїх цілей бєларусів, які компактно проживають у Підляшші. Якщо їх оголосити частиною «православного миру», яких пригноблюють «іновірці», то прийти захищати своїх співгромадян від католиків-поляків Путіна могла б «попросити» Бєларусь. Варто відзначити, що в Бєларусі також побоюються появи на своїй території «ввічливих зелених чоловічків». Але існує ще один, не менш абсурдний, але цілком ймовірний сценарій.

«Найбільш вірогідним сценарієм нападу Росії на Польщу міг би стати конфлікт за територію Східної Пруссії, дві третини якої після Другої світової війни відійшли якраз польській стороні. А частину, яка відійшла до СРСР, стала в результаті Калінінградською областю. Адже протягом перших повоєнних років Радянський Союз постійно порушував угоди з ПНР про розподіл колишнього німецького королівства. У 1945 році тиран Йосип Сталін все ж погодився провести чітку лінію між країнами і навіть прийняв рішення про передачу Польщі додаткових 1000 квадратних кілометрів прусської території. Щоб розв’язати війну сьогодні, Путін міг би засудити рішення Сталіна і визнати його не дійсним», - йдеться в статті оглядача.

При цьому російський диктатор цілком міг би закликати калінінградських імпортерів при закупівлях у прикордонній зоні не платити податки Польщі, а тій довелося б якось реагувати на таке свавілля. Очікувано, що в таких випадках бізнесменів-порушників могли б заарештувати і притягнути до відповідальності. І саме це стало обґрунтуванням для Путіна для введення своїх військ, як захисту своїх громадян.

«Але навряд чи це підпадає під статтю 5 статуту НАТО про агресію проти союзників. Тому захищатися, швидше за все, довелося б самостійно. Звичайно, це лише публіцистичне припущення. Але воно показує, що гібридна війна в Польщі цілком можлива», - зазначає автор.

http://uapress.info/


Теги: ПольшаРоссия

Дата и время 26 февраля 2015 г., 20:19     Просмотров Просмотров: 4127
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.069161