АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 21°C
Днепр: 23°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 20°C
Сумы: 20°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 13°C
Ровно: 15°C

"Будинки Войцеховського": у КМДА дали важливу пораду мешканцям

Читати українською
"Будинки Войцеховського": у КМДА дали важливу пораду мешканцям
"Будинки Войцеховського": у КМДА дали важливу пораду мешканцям

Жителям одного із проблемних "будинків Войцеховського", зокрема житлового комплексу "Східна Брама" на вул. Світлій, 3д у Дарницькому районі, необхідно забезпечити виконання технічних умов для нормального функціонування.

Будівлі зведені на території охоронної зони Бортницької станції аерації, що варто враховувати у процесі виконання техумов. Про це сьогодні повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

ЖК "Східна Брама" складається із 6 секцій загальною кількістю 1450 квартир, 4 секції збудовані, 2 – на стадії будівництва забудовником. Забудовники: ТОВ "Укркарго", ТОВ "Керамісі". На місці зведення висоток є низка порушень, а саме: 

  • відсутність землевідведення;

  • відсутність дозвільної документації на будівництво комплексу;

  • відсутність містобудівних умов та обмежень, містобудівного розрахунку;

  • розташування комплексу в санітарній зоні Бортницької станції аерації.

"На сьогодні частина будівель, які були під’єднані до автономних генераторів, а не до загальної міської мережі електропостачання, залишились без електроенергії. Надійне і безперебійне електроживлення можливе лише після виконання вимог будівельного та земельного законодавства, введення будинків в експлуатацію і виконання технічних умов щодо приєднання до електромереж. Ми готові супроводжувати і допомагати жителям цих будинків, які опинилися у складній ситуації через дії забудовника, але можемо діяти лише у межах закону та враховуючи технічні фактори", – повідомив Петро Пантелеєв.

Як повідомили у ДТЕК "Київські електромережі", об’єкти ЖК "Східна брама" сьогодні отримують електроенергію за тимчасовою схемою живлення, тобто як будівельний майданчик. Для електропостачання цих багатоповерхівок тимчасової схеми живлення не вистачає. Крім того, порушення вимог до здійснення електропостачання суттєво знижує рівень безпеки для будівель і може привести до виникнення надзвичайних ситуацій.

Для здійснення надійного електропостачання забудовнику видали технічні умови на підключення за постійною схемою живлення будинків (тих, які побудовані відповідно до вимог чинного законодавства). Однак нині технічні умови так і не виконані.

Згідно з рішенням Печерського районного суду Києва від 14.01.2019 р., ЖК "Східна Брама" та відділ продажу ЖК "Східна Брама" на вул. Світлій, 3д ввійшли до переліку об’єктів, на які накладений арешт й передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).


Теги: КМДАЖитлоПантелеев ПетрКиївбагатоповерхівкиЖК Схидна Брама

Дата и время 05 апреля 2019 г., 14:45     Просмотров Просмотров: 2869
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.11896