АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 22°C
Харьков: 23°C
Днепр: 24°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 21°C
Сумы: 22°C
Львов: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 14°C

Британці палять вишки телефонного зв’язку, а YouTube блокує відео

Читати українською
Британці палять вишки телефонного зв’язку, а YouTube блокує відео
Британці палять вишки телефонного зв’язку, а YouTube блокує відео

На тлі пандемії коронавірусу набрали популярності різноманітні теорії змови – як нові, так і «ремікси» старих. Люди вірять в дивні речі.

Так влаштований людський розум – за обмеженості інформації, особливо за часів кризи такого масштабу, з яким зараз зіткнулося людство, наш мозок схильний «додумувати» те, що здається йому найбільш логічним поясненням. Британська газета Guardian пише, що за минулі кілька днів по всій території Сполученого Королівства зазнали нападу як мінімум 20 телекомунікаційних вишок.

Це пов’язано з численними конспірологічними теоріями, які активно поширюються в соціальних мережах і приписують випромінювання від устаткування нового стандарту технологій 5G вплив на симптоми захворювання коронавірусів. Ці чутки на тлі світової пандемії стали поширюватися настільки активно, що найбільші соціальні мережі пішли на безпрецедентні кроки. 7 квітня компанія Google оголосила, що буде видаляти з YouTube будь-які ролики про зв’язок між технологією 5G і коронавірусом.

Це сталося після того, як стрім-інтерв’ю з відомим англійським конспірологом Девідом Айком (саме він придумав теорію про те, що світом таємно правлять рептилії в людській подобі) в прямому ефірі дивилися 65 тисяч чоловік, і багато хто закликали палити вежі стільникового зв’язку. Це ж відео видалив і сервіс Vimeo, але воно збереглося на альтернативних відеохостингах і зібрало сотні тисяч переглядів. Існує дві конспірологічні гіпотези.

Перша. Випромінювання від вишок мобільного зв’язку послаблює організм і робить його більш сприйнятливим до атак коронавірусу.

З точки зору медиків це не має жодного сенсу, тому що ваш імунітет можуть послабити найрізноманітніші речі – хронічне недосипання чи неправильна дієта, але аж ніяк не слабке неіонізуюче випромінювання від вишок мобільного зв’язку. Для того, щоб пошкодити клітини людського тіла, потрібно набагато потужніше іонізуюче випромінювання – наприклад, гамма-промені. Легше отримати сонячний опік, ніж «мобільний».

Друга. Випромінювання від вишок 5G не просто послаблює організм, полегшуючи роботу коронавірусу, а й активно допомагає йому поширюватися.

Прихильники цієї конспірологічної теорії про зв’язок 5G з коронавірусом вдаються до наукового авторитету першовідкривача ВІЛ Люка Монтаньє, який отримав в 2008 році за своє відкриття Нобелівську премію і який висловлює схожі ідеї в своїх роботах про «квантову телепортацію ДНК», яка «випускає слабке електромагнітне випромінювання, що викликає структурні зміни».

Нагадаємо, COVID-19 – це гостре респіраторне захворювання, яке викликає один з безлічі вірусів, що входить до сімейства коронавірусів. 5G – це наступне, п’яте покоління мобільного зв’язку, яке тільки починає впроваджуватися в деяких країнах світу. Між ними немає нічого спільного. Спалахи COVID-19 відзначені і в тих країнах і регіонах, в яких до цих пір немає жодної вежі 5G.



Теги: КризаЭпидемия коронавирусакоронавирусБританіяYouTube

Дата и время 08 апреля 2020 г., 16:43     Просмотров Просмотров: 2029
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.115555