АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 15°C
Харьков: 14°C
Днепр: 16°C
Одесса: 19°C
Чернигов: 14°C
Сумы: 14°C
Львов: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 15°C
Ровно: 15°C

Захоплення ректорату НАУ

Читати українською

В п’ятницю зранку (14.03.2014) невідомі захопили ректорат НАУ‬ та змушували ректора написати заяву про відставку.

О 9 год14 хв невідомі люди (відмовлялись представитись) в камуляжному та спортивномі одязі у складі 20+ осіб вломились до кабінету ректора, де в той час проходила робоча зустріч Кулика М.С. з проректорами.

Окрім "бойовиків" в цій групі "захвата" були чоловіки одягнені офіційніше [на відео 6хв 15с]. Вони тримались на відстані від кабінету ректора, гуляли в холі 1го корпусу. Склалося враження, що саме вони координували дії цього угрупування. Одного із поводирів [6хв 45с] було опізнано - це колишній головний енергетик НАУ Кочергін (працював при екс-ректорові Бабаку).

На виклик СБ приїхала міліція [9хв 35с]. Але незвані гості схоже спіймали кураж, і на прохання міліціонера впустити його в ректорат, щоб дати правову оцінку ситуації, представник правоохоронних органів отримав у відповідь щось типу "гуляй Вася". Він викликав підмогу.

Як тільки з’явились начальник відділення МВС та сотники самооборони [10хв 38с] біля дверей ректорату, події почали розвиватись екстремально швидко (можливо так співпало з планами невідомих). Через 2хв невідомі самостійно злилися [11хв 35с] в тому ж напрямку звідки прийшли.

Далі нашими "гостями" займалася міліція та самооборона поза університетом. Трохи пізніше на місце подій прибула озброєна самооборона (можливо афганці), але агресорів в НАУ уже не було [12хв 30с].

Ректор, не зважаючи на те, що зараз хворіє, зберігав спокій. Він пояснив, що його обрав трудовий колектив та призначив міністр, і жодних заяв на вимогу невідомих осіб він писати не буде.

Університет передав заяву та записи відеоспостереження в правоохоронні органи. Міністр Квіт С.М. також офіційно проінформований щодо цих подій в НАУ.

Так і завершився цей рекетирський флешмоб. Чекаємо деталей та реакцій відповідних органів і посадовців.

НАУ


Теги: НАУ

Дата и время 15 марта 2014 г., 13:36     Просмотров Просмотров: 7736
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.092239