АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 14°C
Харьков: 11°C
Днепр: 13°C
Одесса: 17°C
Чернигов: 15°C
Сумы: 11°C
Львов: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцк: 16°C
Ровно: 16°C

Кіпр має намір і далі блокувати санкції ЄС проти Лукашенкового режиму – Reuters

Читати українською
Кіпр має намір і далі блокувати санкції ЄС проти Лукашенкового режиму – Reuters
Кіпр має намір і далі блокувати санкції ЄС проти Лукашенкового режиму – Reuters

Санкції проти представників Лукашенкового режиму можуть бути затверджені тільки в тому разі, якщо санкцію накладуть і на Туреччину

Як зазначає із посиланням на Reuters "Європейська правда", саме такою позиції має намір дотримуватися Кіпр на саміті лідерів Європейського Союзу.

"Щоб вивільнити білоруське досьє, ми повинні домовитися і щодо наших пропозицій", – розповів кіпрський дипломат агенству Reuters.

При цьому він додав, що президент Кіпру Нікос Анастасіадіс зустрівся вчора, 30 вересня, із Шарлем Мішелем, який головуватиме на дводенному саміті, щоб викласти позицію Нікосії.

"Я думаю, що в Європейській Раді буде довга дискусія. Я не виключаю, що із цього може щось вийти, але наразі я не ставив би грошей на щасливий результат", – підкреслив співрозмовник видання.

Місяць тому ЄС пообіцяв ввести санкції проти Лукашенкового режиму за фальсифікації виборів і порушення прав людини в Білорусі, але заснований на консенсусі Союз був позбавлений змоги виконати цю обіцянку через позицію Кіпру.

Кіпр заявляє, що не може підтримати пропоновані санкції проти лукашенківських чиновників, якщо паралельно не буде вжито заходів проти Туреччини у зв’язку з окремою суперечкою про енергоресурси, яка викликала напруженість у Східному Середземномор’ї.

Згаданий дипломат відкинув критику з боку деяких держав – учасниць ЄС про те, що вето Кіпру на білоруські санкції підриває довіру до блоку у сфері ухвалення зовнішньополітичних заходів на своєму "задньому дворі", вказавши, що Туреччина також є "заднім двором" ЄС.

"Президент [Кіпру] перебуває між молотом і ковадлом у тому сенсі, що навіть опозиція визнала: крок щодо Білорусі був добрим. Тому він не може повернутися додому, випустивши білоруське досьє, не маючи із цього зиску", – наголосив співрозмовник Reuters.


Теги: ЄвросоюзКіпрТуреччинаБілорусьЛукашенко АлександрСанкції

Дата и время 01 октября 2020 г., 19:11     Просмотров Просмотров: 895
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.613484