АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 22°C
Харьков: 23°C
Днепр: 24°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 21°C
Сумы: 22°C
Львов: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 14°C

НБУ радить банкам зачиняти деякі відділення на «карантин вихідного дня»

Читати українською
НБУ радить банкам зачиняти деякі відділення на «карантин вихідного дня»
НБУ радить банкам зачиняти деякі відділення на «карантин вихідного дня»

Національний банк радить банкам у неробочі дні зачиняти відділення, які незавантажені чи перебувають у великих торгових центрах і будівлях, що закриті на час «карантину вихідного дня».

Про це повідомив голова Нацбанку Кирило Шевченко, — передає Громадське.

Він підкреслив, що НБУ не запроваджував жодних обмежень в роботі фінансових установ чи проведенні ними операцій. Можна без ускладнень отримати кошти з депозитів, взяти кредит, обміняти валюту, зняти готівку у банкоматі. 

«Чергові відділення банків, які зазвичай працюють у вихідні дні, продовжують свою роботу та надають громадянам можливість користуватися банківськими послугами», — написав він.

Втім Шевченко нагадав, що банки та їхні клієнти мають дотримуватись усіх належних заходів безпеки. Зокрема, їм слід приймати відвідувачів лише у захисних масках, дотримуватися належної дистанції, проводити дезінфекцію.

Окрім того, очільник  закривати ті відділення, які є сьогодні незавантаженими чи перебувають у великих торгових центрах і будівлях, що закриті на час карантину. Це важливий превентивний захід проти поширення коронавірусу, наголосив глава НБУ.

Також Шевченко радить громадянам не відвідувати відділення банків без крайньої потреби та обирати онлайн-канали обслуговування.

«Відвідування людних місць сьогодні наражає на ризик кожного українця. Фінансові установи мають достатньо розвинуті цифрові сервіси і можуть надавати послуги клієнтам в режимі онлайн. Не обов’язково відвідувати відділення, щоб здійснювати комунальні платежі, застрахувати майно чи купити валюту», — додав він.


Теги: Шевченко КириллКарантин в УкраинеКарантинБанкиНБУНацбанк

Дата и время 17 ноября 2020 г., 19:36     Просмотров Просмотров: 676
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
1.218871