Ресторанна асоціація відмежувалась від ФОП-майдану: «там стирчать контрабандні вуха»
Ресторанна асоціація відмежувалась від ФОП-майдану: «там стирчать контрабандні вуха»
Президент Української ресторанної асоціації Сергій Трахачов в інтерв’ю «Главкому» розповів, чому ресторанний бізнес уникає мітинги ФОПів, які неодноразово пікетували Кабмін з вимогами зняти карантинні обмеження.
За словами Трахачова, ресторатори абсолютно неактивно беруть участь у мітингах. «У ресторанах касові апарати, проти яких виступають «ФОПівці», стоять, тут я проблем не бачу. А з цього «майдану», як мені здається, стирчать контрабандні вуха. Проблеми у рестораторів є, але вони іншого характеру», – пояснив ресторатор.
Однак, Трахачов розповів, чому у ресторанах досі алкоголь вибивається в окремих чеках від всього іншого. Ресторатор підтвердив, що це податкова оптимізація. «Але чому так робиться? Не тому, що ресторатори – такі великі неплатники податків, про що ми чуємо навіть від деяких урядовців. Якщо ми не будемо використовувати ФОП, як зараз, доведеться підвищити ціни мінімум на 20–25%.
Чи готові ми з вами, як гості ресторанів, з нашими доходами платити, як в Європі? Цю проблему треба вирішити, але якимись іншими засобами – наприклад, 7%, а не 20% ставки ПДВ чи введенням податку з обороту», – зазначив фахівець.
Теги: Карантин в УкраинеКарантинмітингSaveФОПФОПТрахачов Сергій
Комментарии:
comments powered by DisqusЗагрузка...
Наши опросы
Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте