АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 19°C
Харьков: 18°C
Днепр: 21°C
Одесса: 20°C
Чернигов: 17°C
Сумы: 18°C
Львов: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцк: 12°C
Ровно: 12°C

Україна може залишитись без курятини через підвищення тарифів на газ

Читати українською
Україна може залишитись без курятини через підвищення тарифів на газ
Україна може залишитись без курятини через підвищення тарифів на газ

Сім компаній з асоціації Союз птахівників України звернулися з листом до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та міністра агрополітики Романа Лещенка з вимогою втрутитися у ситуацію з високими цінами на газ. Через них компанії змушені найближчим часом зупиняти виробництво.

“Постачальники газу пропонують птахівникам ціни на січень у розмірі 59-60 грн за кубометр, що є непідйомним рівнем і загрозою для всієї галузі. Більшість господарств просто не мають коштів для попередньої оплати необхідних обсягів газу”, – йдеться у листі Асоціації.

Виробники пояснили, що газ є основним енергоносієм, що використовується у виробничому процесі. Якщо ціни на газ у вересні в середньому становили 22,86 гривень за кубометр, то в грудні вже зросли до 34,5 гривень, що позначилося на собівартості продукції.

Також відомо, що у першому кварталі 2020 року частка енергоносіїв у собівартості кілограма продукції птахівництва становила 1,6 гривні, у першому кварталі зросла до 2,11 гривні, у листопаді склала вже близько 4 гривні, а у грудні злетіла до 6,4 гривень .

В асоціації нагадали, що ціна у 60 грн із ПДВ за кубометр відповідатиме 14 гривень частки енергоносіїв у кілограмі собівартості продукції.

“За таких показників у підприємств просто не буде іншого вибору, окрім скоротити або повністю зупинити виробництво, що призведе до масової загибелі птиці від замерзання, так само як і масових звільнень працівників”, – підсумували в асоціації.


Теги: курятинаГазЦіниТарифиШмыгаль ДенисЛещенко Роман

Дата и время 31 декабря 2021 г., 13:26     Просмотров Просмотров: 512
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.083904