АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 19°C
Харьков: 18°C
Днепр: 21°C
Одесса: 20°C
Чернигов: 17°C
Сумы: 18°C
Львов: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцк: 12°C
Ровно: 12°C

Макрон підтвердив, що Зеленський відкликав законопроект, який не відповідав "Мінську"

Читати українською
Макрон підтвердив, що Зеленський відкликав законопроект, який не відповідав "Мінську"
Макрон підтвердив, що Зеленський відкликав законопроект, який не відповідав "Мінську"

Французький лідер Еммануель Макрон підтвердив під час спільної прес-конференції з російським главою Володимиром Путіним, що український президент Володимир Зеленський відкликав один з законопроектів на вимогу "нормандської четвірки".

Про це йдеться у розшифруванні виступу Макрона на сайті Кремля, пише УНІАН.

У Москві Макрон зазначив, що зусиллями Зеленського був відкликаний законопроект, який буцімто не відповідав Мінським угодам.

І хоча президент Франції не уточнив, який саме, як зауважує Європейська правда, останнім часом було відкликання лише одного законопроекту – "Про засади державної політики перехідного періоду", що передбачав правила реінтеграції окупованих територій.

"Хочу привітати зусиллям президента Зеленського, тобто конкретні зобов’язання, які взяв він на себе в рамках цього формату, зокрема, відкликати закон, який не відповідав Мінським угодам, і президент Путін про це згадав. Так, цей закон був відкликаний за ініціативою президента Зеленського. Також було отримано роз’яснення з приводу того, що в Росії також є законопроекти, які пропонуються, але він заспокоїв нас, що цього не буде, якщо це не відповідає Мінським угодам", - сказав Макрон.

Як зазначає Європейська правда, проект було відкликано на вимогу РФ для того, щоб зустріч відбулася.

У Зеленського тоді заперечили ці повідомлення, і запевнили, що зняття проекту з розгляду не пов’язане з "нормандським форматом".

Макрон сьогодні прибуде до Києва, де зустрінеться з українським колегою Володимиром Зеленським.

Після зустрічі з Путіним французький глава зазначив, що вирушає до України, заявивши, що сторони "продовжують зусилля в рамках "нормандського формату", щоби "повністю виконати Мінські угоди і врегулювати конфлікт на Донбасі".

Франція і Німеччина вирішили реанімувати "нормандський формат" після того, як Путін сконцентрував війська РФ біля кордону з Україною.

Остання зустріч "нормандської четвірки" на рівні президентів відбулась у грудні 2019 року. Це поки єдиний майданчик, де Путін і Зеленський можуть зустрітися за одним столом переговорів.

Кремль протягом багатьох років наполягає на "особливому статусі" Донбасу на умовах Росії, у Києві ж виконання такого ультиматуму РФ відкидають.

Росія окупувала Донбас і Крим у 2014 році, ввівши на території маріонеткові уряди. Наразі бойовики й представники окупаційної влади повністю залежать від рішень Кремля.

Сама ж Москва заперечує факт збройної агресії проти України, намагаючись уникнути відповідальності за дестабілізацію регіонів.


Теги: ЗаконопроектМінські домовленостіВійна на Донбасіагресія РосіїПутинМакрон ЭммануэльМакрон ЕмануельЗеленский

Дата и время 08 февраля 2022 г., 13:30     Просмотров Просмотров: 1045
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
1.467113