АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 14°C
Харьков: 11°C
Днепр: 13°C
Одесса: 17°C
Чернигов: 15°C
Сумы: 11°C
Львов: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцк: 16°C
Ровно: 16°C

Захід боїться Третьої світової? Так Путін її вже розпочав!

Читати українською
Захід боїться Третьої світової? Так Путін її вже розпочав!
Захід боїться Третьої світової? Так Путін її вже розпочав!

Путіну не Крим потрібен і не Схід України. Йому потрібна вся Україна, разом з Києвом-столицею. І набагато більше! Путін своєю агресією вирішив довести цивілізованому світу, що в Третьому тисячолітті ніяке міжнародне право не діє і нічого не значить – діють і мають значення лише дві речі: гроші і право сили!

Путін уже висловив стурбованість порушенням прав російськомовного населення Естонії та Латвії – і НАТО терміново розгортає для захисту країн Балтії авіаційне і морське угруповання.

Путін уже висловив занепокоєння блокадою Придністров’я з боку України і Молдови – і Румунія терміново пересуває артилерійські й ракетні частини до своїх західних кордонів.

Путін уже направляє свої стратегічні ракетоносці Ту-95МС (з можливостями пуску ядерних крилатих ракет) до берегіів Шотландії, Данії, Нідердандів – перевіряє готовність їхніх радарів ППО, засобів РЕБ і терміни підйому літаків-винищувачів.

Путін уже передислоковує до Криму винищувальну й стратегічну дальну авіацію – російські Су-27, Міг-29 і Ту-22М3 уже на півострові.

Путін під прикриттям підготовки до Сочинської олімпіади оснастив, озброїв, підготував, здійснив передислокацію, перевірив розгортання і частково бойове застосування своїх мобільних бригад, в тч механізованих, аеромобільних, десантно-штурмових, спецназу ГУР МО, насамперед бойових диверсійних груп і вертольотів армійської авіації; спланував і задіяв транспортні коридори для швидкого нарощування сил і засобів навколо України – темпами, які ні нашій армії, ні військам НАТО зараз недосяжні.

Путін розгорнув на території України (думаю, не тільки України) приховану широку мережу агентури й диверсантів, яких він може активувати в будь-який момент. Скільки їх і в яких саме регіонах України (в тч у Києві), скільки і якої саме в них приховано зброї (ПЗРК, ПТКР, гранатомети, кулемети, снайперські гвинтівки, вибухівка) – крім Путіна, напевно не знає ніхто, адже два останніх голови СБУ і два останніх міністри оборони України в період Януковича мали російські паспорти і захищали інтереси Росії, не України.

Путін своїх планів не приховує – він уже діє, нахабно і цинічно, без жодних обмежень.

Висновки і пропозиції:

1. Україна стала першою жертвою агресії Путіна, але воєнна загроза з боку Путіна – набагато масштабніша, з руйнівним потенціалом для всієї Європи і світу. Без перебільшення.

2. Цивілізований світ має усвідомити цю загрозу і її масштаби – і діяти відповідно, скоординовано і рішуче, в тч уже і воєнними засобами протидії.

3. Стримана реакція Заходу на агресію Путіна, намагання умиротворити його шляхом переговорів, засобами дипломатичного й економічного впливу – не дають і не дадуть бажаного результату. Це вже ясно.

4. Захід має відкрито визнати Путіна фашистом-агресором і негайно розпочати створення анти-путінської коаліції, задіяти для локалізації загрози Путіна усі доступні способи, сили і засоби, в тч військові.

5. Одними з перших кроків мають стати передислокація і розгортання навколо території України (Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія, північ Туреччини) потужного авіаційного угруповання країн-членів НАТО (80-100 літаків типу F-16, F-15), авіаносної ударної групи в Середземному морі (70+ літаків палубної авіації) плюс 7-8 бойових кораблів у Чорному морі (есмінців і крейсерів з потужними засобами ППО) і кількох аеромобільних бригад – з метою встановлення надійного контролю над повітряним і морським простором України, аби стримати Росію від нарощування додаткових сил і не допустити вторгнення російської армії на територію нашої держави.

6. Ключову роль у допомозі України задля стримування вже актуальної агресії Путіна проти України серед країн-членів НАТО мають відігравати Велика Британія і США – саме ці дві держави взялися гарантувати Україні територіальну цілісність і безпеку після ядерного роззброєння України у 1994 році.

7. Після довгих вагань, після цілої низки хибних рішень, саботажу і навіть зради, українська влада нарешті розпочала збройну протидію російським диверсантам задля захисту цілісності країни (материкової частини, Крим Путін уже окупував). Україна спроможна власними силами і засобами очистити свою територію від ворога. Але – за умови, якщо Захід, насамперед Велика Британія і США, швидко перекриють Путіну з повітря і моря можливості вторгнення на нашу територію новими силами.

8. Захід дотепер протидіяв Путіну досить обережно і стримано, пояснюючи це небажанням спровокувати Третю світову війну. Настав час визнати хибність і неефективність такої стратегії стримування Путіна. Усвідомити, що Третю світову Путін уже розпочав! Час діяти швидко і рішуче!

Наостанок, усе це я пояснював українським керівникам і нашим західним партнерам, намагався переконати і спонукати їх до ефективних і рішучих дій на випередження Путіна, малював схеми і плани розгортання (стримування) ще ДВА МІСЯЦІ ТОМУ. Не почули. Може, почують тепер, коли прогнози справдилися, коли ситуація загострюється на очах і може стати некерованою, точніше – керованою лише Путіним.

 

Анатолій Гриценко УП


Теги: УкраїнаПутін

Дата и время 04 мая 2014 г., 08:25     Просмотров Просмотров: 4586
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.063419