АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 14°C
Харьков: 11°C
Днепр: 13°C
Одесса: 17°C
Чернигов: 15°C
Сумы: 11°C
Львов: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцк: 16°C
Ровно: 16°C

ЗМІ: чому Кіпр є найбільшим інвестором в Україні

Читати українською
ЗМІ: чому Кіпр є найбільшим інвестором в Україні
ЗМІ: чому Кіпр є найбільшим інвестором в Україні

У середу, 19 серпня, українські газети пишуть про іноземні інвестиції в Україні, майбутню зустріч у "нормандському форматі", реакцію на візит до анексованого Криму керівництва РФ та об’єднання політсил перед місцевими виборами.

Зростають інвестиції

"Україна молода" відзначає зростання іноземних інвестицій в економіку України: зафіксували збільшення на 4,3% у другому кварталі, якщо порівняти з попереднім.

Найбільшим інвестором був і залишається Кіпр. Експерти пояснюють, що засновниками кіпрських фірм, які інвестують до України, є українські громадяни.

"Якщо припиниться так звана "війна олігархів", що нині триває в Україні, то відразу дуже стрімко зросте обсяг інвестицій з Кіпру, Нідерландів, Австрії. У нас буде неймовірне зростання інвестицій", - цитує газета економіста Олександра Охріменка.

За підрахунками Державної служби статистики, друге місце серед держав-інвесторів посіла Росія. Частка російських інвестицій у загальному переліку також зросла, попри військові дії, зазначає газета.

Європейські партнери українців, на думку газети, ще не готові ризикувати своїми грошима, вклавши їх у неспокійну територію: частка німецьких і нідерландських інвестицій дещо зменшилася.

Обговорять загострення на Донбасі

За інформацією газети "Сегодня", 24 серпня в Берліні очікується зустріч керівників України, Франції та Німеччини.

Коли переговори проходили у "нормандському форматі" за участю Росії, емоційна напруга і взаємна недовіра між Україною і РФ не дозволяли просунутися впередВолодимир Фесенко, політолог

Президенти Петро Порошенко, Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель мають обговорити загострення ситуації в Донбасі, повідомляє газета.

За словами глави МЗС Франції Лорана Фабіуса, зустріч у такому форматі допоможе просунутися в переговорах про відведення озброєння і припинення вогню. А фінальну крапку в них планують поставити не пізніше грудня.

На думку експертів, задля досягнення результату в перемовинах, європейські політики змінили тактику - тепер вони проводять переговори на різних майданчиках - окремо з Петром Порошенком, окремо з Володимиром Путіним.

"Коли переговори проходили у "нормандському форматі" за участю Росії, емоційна напруга і взаємна недовіра між Україною і РФ не дозволяли просунутися вперед", - пояснює політолог Володимир Фесенко.

За словами експерта, після 24 серпня можна очікувати зустріч "нормандської четвірки" в повному складі, де й озвучать компромісне рішення, повідомляє газета.

Чи ефективна дипломатія

Крим eiqeeiqtxidtqantВолодимир Путін приїхав до Криму в понеділок

"День" аналізує реакцію українських і західних політиків на відвідини керівниками РФ анексованого Криму.

Українська влада відреагувала на це заявою президента та нотою міністерства закордонних справ.

Президент Петро Порошенко назвав приїзд Володимира Путіна до українського Криму без погодження з українською владою - викликом для цивілізованого світу і нагнітання ситуації, відзначає газета.

На цьому тлі, на думку видання, дивно виглядає фактична відсутність реакції Заходу.

Депутат парламенту і голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що "Захід зараз більше обтяжений увагою до сходу України, а такі окремі моменти, як візити Путіна до незаконно анексованого Криму вже не стають незвичними".

Політолог Андреас Умланд у своєму коментарі для газети зауважує, що "Захід не може обмежувати приїзд або від’їзд російських політиків до Криму".

Експерт з Вільнюса Вітес Юрконіс нагадує, що міністр закордонних справ Литви зробив заяву: візит президента РФ до Криму і ескалація насильства на Донбасі має вигляд скоординованого зусилля щодо підриву Мінських угод.

Політсили об’єднаються

Порошенко і КличкоПолітсили Петра Порошенка і Віталія Кличка готуються разом піти на місцеві вибори

"Комсомольская правда в Украине" коментує заяву лідера парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Юрія Луценка про намір об’єднатися напередодні місцевих виборів з партією "УДАР" Віталія Кличка.

Газета розповідає, що, за словами Юрія Луценка, по всій Україні кандидати від "УДАРу" висуватимуться саме від нової платформи, що формується.

"У перспективі це завершиться злиттям партій", - наголошує депутат.

Погоджується з позицією лідера фракції депутат від БПП Володимир Ар’єв: "Де-факто ми вже давно об’єдналися - маємо спільні фракції в Київській раді і парламенті, наразі об’єднання логічно завершується".

Експерти стверджують, що "УДАР" іде на об’єднання, щоб уникнути політичної смерті, а політолог Віталій Бала ще одним мотивом злиття обох політсил називає відсутність у президентської партії іншого кандидата на посаду міського голови Києва.

На думку Вадима Карасьова, так створюється ще одна велика партія влади. Він припускає, що її основними конкурентами на місцевих виборах будуть "Самопоміч", "Батьківщина" і "Укроп", повідомляє газета.

Служба моніторингу ВВС


Теги: Кипр

Дата и время 19 августа 2015 г., 21:46     Просмотров Просмотров: 4083
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.065389