АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 21°C
Днепр: 23°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 20°C
Сумы: 20°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 13°C
Ровно: 15°C

Бутусов попереджає про критичну ситуацію в зоні АТО на Донбасі поблизу Зайцевого

Читати українською
Бутусов попереджає про критичну ситуацію в зоні АТО на Донбасі поблизу Зайцевого
Бутусов попереджає про критичну ситуацію в зоні АТО на Донбасі поблизу Зайцевого
Сепаратисти поблизу Зайцевого на Донеччині ведуть запеклий вогонь по опорним пунктам (ОП) збройних сил України (ЗСУ), таким чином, порушуючи умови Мінських угод щодо взятих РФ зобов’язань стосовно припинення вогню. Крім того, незаконні військові формування «ДНР» застосовують заборонені види озброєнь, такі як ста двадцяти двох міліметрові міномети і ста двадцяти міліметрові гаубиці. Про це на своїй сторінці в соціальних мережах написав журналіст Юрій Бутусов.
 
Новину повідомляє «Преса України».
 
Так за повідомленням журналіста, протягом останніх п’яти днів сепаратисти прицільно обстрілюють ОП ЗСУ. При цьому терористи коригують обстріл, у зв’язку з чим на окремих ділянках спостерігаються розриви одночасно п’ятдесяти-шістдесяти снарядів і мін. Від таких регулярних артобстрілів ЗСУ в цьому районі несе вимушені втрати.
 
Зі слів Юрія Бутусова за останні п’ять днів загинув один український військовослужбовець, а ще четверо отримали поранення. Крім того, додає журналіст, зазнала пошкоджень і бойова техніка ЗСУ. Незважаючи на це, бойовий дух українських військових знаходиться на високому рівні, командування частини грамотно керує особовим складом, який діє відповідно до сформованої ситуації.
Але журналіст також уточнює, що командування сектора «С» поки не дає дозволу українській артилерії відкрити у відповідь вогонь, з метою придушення артилерійського і мінометного вогню терористів, посилаючись на заборону порушення мінських угод. У зв’язку з цим, противник, відчуваючи безкарність, не припиняє посилений вогонь по позиціях ЗСУ.
 
Крім того, Юрій Бутусов зазначив, що поблизу Зайцевого, на жаль, не помітно присутності представників Спеціальної Моніторингової Місії організації з безпеки і співробітництва в Європі, з цієї причини сам факт порушення Росією мінських угод поки фіксувати і оголошувати нікому.
У зв’язку з цим журналіст звертає увагу представників Спеціальної Моніторингової Місії організації з безпеки і співробітництва в Європі, щоб вони все ж таки спромоглися відвідати Зайцеве.
 
У той же час українські військовослужбовці здивовані, з якої причини вони не можуть відповісти російському окупантові. У свою чергу, це дозволяє терористам тривалий час не припиняти артилерійський обстріл, а також коригуючи обстріл, не мудрувати з перегрупуванням, так як не бояться вогню у відповідь.
 
Також, Юрій Бутусов звернувся з проханням, намагаючись привернути на це увагу, до керівництва МОУ, вважаючи пасивність командування даного сектора, щодо використання артилерії, неприпустимим проти сепаратистів, які останнім часом розперезалися, і, незважаючи на досягнуті угоди з РФ і взяті зобов’язання, порушують умови припинення вогню в районі Зайцевого. Журналіст пов’язує це з неадекватною оцінкою у Києві тактичної обстановки в поблизу Зайцево. І наполягає, що рішення має прийматися тими, хто не побоїться взяти на себе відповідальність, не ховаючись, як зараз.
 
Він також додає, що Зайцеве це досить важливий у тактичному плані об’єкт, так як знаходиться поблизу Горлівки, і втрата цього населеного пункту може поставити під загрозу положення всіх сил ЗСУ, які знаходяться на цьому напрямку.
Юрій Бутусов припускає, що терористи намацують, як ЗСУ відреагує на цю провокацію. Він також підкреслює, що це вже стало характерною тактикою противника в зоні АТО, коли ними виявляється вразливе місце або вузол опору на фронті, і, прикриваючись перемир’ям, у цьому місці відбувається концентрація і посилення військ. Потім противник веде тривалу артилерійську підготовку, маючи на меті деморалізувати ЗСУ, вивести з ладу бойову техніку, і, таким чином, підірвавши готовність до відбиття, завершити розпочату справу.
 
Тому журналіст попереджає, що якщо нашим командуванням не буде проведено посилення цього напрямку і супротивник не отримає адекватну відповідь, і не будуть підведені свіжі резерви. То терористичні війська можуть почати атаку з допомогою ударних підрозділів, використовуючи мотивований особовий склад, а далі діяти по обстановці, відповідно до сил українських військовослужбовців, які обороняють даний об’єкт.
 
На завершення посту, Юрій Бутусов висловив думку, що варто продемонструвати командуванню противника, що такий сценарій втілити в життя в цьому році їм не вдасться. Терористи не припиняють проводити розвідувальні дії і пристрілювання, тому вони зобов’язані отримати належну відповідь.
 
«Порушників мирних угод час карати», - підкреслив український журналіст і головний редактор.
 
Джерело: http://uapress.info

Теги: АТОБутусов Юрий

Дата и время 03 февраля 2016 г., 13:34     Просмотров Просмотров: 2101
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.634883