АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Росія намагається впливати на вибори у Грузії, – Геращенко

Читать на русском
Росія намагається впливати на вибори у Грузії, – Геращенко
Росія намагається впливати на вибори у Грузії, – Геращенко

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко разом із заступником голови постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Георгієм Логвинським працюватимуть 28 жовтня у Грузії спостерігачами від ПАРЄ на президентських виборах.

Про це Геращенко повідомила у Facebook.

“Гамарджоба, Грузія! Країна, яку безмежно люблю. 28 жовтня тут президентські вибори. Особливі. Бо останні всенародні прямі вибори президента, наступного главу держави обиратиме вже парламент. В неділю на виборах працюватиме багато міжнародних спостерігачів, є місії ОБСЄ, ПА НАТО, Європарламенту. Я разом з колегами – Андрієм Лопушанським, Георгієм Логвінським, іншими – працюю спостерігачем від ПАРЄ”, – написала Геращенко.

За її словами, 27 жовтня відбуватимуться презентації кандидатів і їх штабів. “Була рада зустріти багато друзів з Європарламенту і міжпарламентських асамблей, які працюють в ці дні спостерігачами в Грузії. Від спостерігачів до кандидатів і їх штабів – багато запитань, як РФ впливала на ці вибори, як будуть будуватися стосунки з Росією після виборів, є запитання про Саакашвілі і чи буде він амністований після виборів”, – додала Геращенко.

Вона зазначила, що повноваження президента в Грузії були значно обмежені, але нинішній парламент рік тому вніс зміни до Конституції і посилив функції уряду, тож новообраний президент матиме представницькі функції.

“В той же час, до цих перегонів велика увага. В країні традиційно сильні протестні настрої і незадоволення правлячою партією, опозиція – активна і зубаста. В електоральному списку – 25 кандидатів. Серед фаворитів називають колишнього міністра закордонних справ Саломе Зурабішвіли, кандидата від «Європейської Грузії» Давида Бакрадзе, кандидата від опозиції Григола Вашадзе”, – поінформувала перший заступник голови ВР.

Геращенко уточнила, що на виборах кандидати “активно розігрують тему корупції і геополітичну битву Москви і Заходу; експерти активно закидають деяким кандидатам готовність підігрувати Москві і певних давніх зв’язках”. “РФ традиційно намагається впливати на результати виборів через лояльних кандидатів. Європейські інституції і міжнародні партнери уважно слідкують за реформами, змінами і настроями в Грузії”, – наголосила вона.



Теги: РосіяГрузіяГеращенко ІринаВибори

Дата і час 27 жовтня 2018 г., 12:53     Переглядів Переглядів: 1105
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.468317