АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

У Києві фармацевтичне підприємство фінансувало терористів

Читать на русском
У Києві фармацевтичне підприємство фінансувало терористів
У Києві фармацевтичне підприємство фінансувало терористів

Співробітники Служби безпеки України спільно з столичною прокуратурою блокували у Києві діяльність приватного фармацевтичного підприємства, яке частину зароблених коштів спрямовувало на фінансування терористичної організації "ДНР".

Товариство з обмеженою відповідальністю з Макіївки у 2015 році перереєструвалось у Києві. Співробітники спецслужби встановили, що кошти отримані від реалізації продукції, переводилися в готівку та кур’єрами перевозилися через лінію зіткнення, де використовувалися на фінансування терористів "ДНР".

За оперативною інформацією відомо, що фармацевти на тимчасово окупованих терористами територіях продовжують виробництво ліків. Керівники підприємства зареєстрували у т.зв. "министерстведоходов та сборов ДНР" дві юридичні структури. Через них вони реалізовували власну продукцію на тимчасово контрольованій бойовиками території. З коштів, зароблених на продажі лікарських засобів, сплачувалися "офіційні податки" терористам та напряму фінансувалися незаконні збройні формування бойовиків.

Під час обшуків у офісних та складських приміщеннях підприємства правоохоронці вилучили лікарську продукцію на суму майже 20 мільйонів гривень та фінансово-господарську документацію, яка підтверджує протиправну діяльність фірми.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії із встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації та функціонування каналу фінансування терористів.

 

Прес-центр СБ України

 


Теги: Финансирование террористов

Дата і час 28 липня 2015 г., 14:14     Переглядів Переглядів: 3382
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.069679