АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Суд заарештував нацгвардійця, який не з’явився на Чорнобильську АЕС

Читать на русском
Суд заарештував нацгвардійця, який не з’явився на Чорнобильську АЕС
Суд заарештував нацгвардійця, який не з’явився на Чорнобильську АЕС

Військовослужбовець, який тимчасово проходив військову службу на Державному спеціалізованому підприємстві «Чорнобильська атомна електростанція», не з’явився на місце служби 24 лютого 2022 року.

Закарпатський апеляційний суд залишив чинним рішення місцевого суду про необхідність утримання під вартою військовослужбовця, який входив до керівного складу Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська атомна електростанція».

Так, органом досудового розслідування встановлено, що військовослужбовець, який тимчасово проходив військову службу на Державному спеціалізованому підприємстві «Чорнобильська атомна електростанція», 24 лютого 2022 року на місце служби не з’явився, а також не прибув і до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з метою приналежності до військових формувань та пояснення причин своєї відсутності. У березні 2022 року правоохоронці виявили його на Закарпатті. Військовослужбовця підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 407 КК України, тобто у самовільному залишенні місця військової служби, а також неявці вчасно на службу без поважних причин, скоєної в умовах воєнного стану. У разі доказу провини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Обрану слідчим суддею запобіжний захід — утримання під вартою з визначенням застави у розмірі 3 000 000 грн сторона захисту оскаржила в апеляційній інстанції. Захисник підозрюваного просив змінити запобіжний захід на м’якший, а саме – цілодобовий домашній арешт або визначити менший розмір застави. +

При вирішенні питання про доцільність продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою апеляційним судом враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та існування ризиків, які є підставою вважати, що підозрюваний може вчинити дії, передбачені ст. 177 КПК України. Колегія суддів залишила апеляційну скаргу без задоволення, ухвала слідчого судді – без зміни.

368.media


Теги: арештНацгвардіяНацгвардияСудЧАЭСЧернобыльУкраинские военнослужащиеВоеннослужащиевійськовослужбовці

Дата і час 04 серпня 2022 г., 22:04     Переглядів Переглядів: 2270
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.795653