АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 8°C
Харків: 8°C
Дніпро: 8°C
Одеса: 8°C
Чернігів: 9°C
Суми: 8°C
Львів: 4°C
Ужгород: 8°C
Луцьк: 4°C
Рівне: 3°C

Медики назвали основні вітаміни, які можуть знизити ризик зараження коронавірусом

Читать на русском
Медики назвали основні вітаміни, які можуть знизити ризик зараження коронавірусом
Медики назвали основні вітаміни, які можуть знизити ризик зараження коронавірусом

У Центрі громадського здоров’я (ЦОЗ) при МОЗ України розповіли про те, які вітаміни допоможуть знизити ризик інфікування коронавірусом і в яких продуктах вони містяться.

Про це ЦОЗ пише у Facebook.

"Для нашого фізичного та ментального здоров’я дуже важливе задоволення потреб у вітамінах. Повноцінне харчування, що містить багато необхідних вітамінів, здатне зміцнювати наш імунітет. Крім простих правил, які ми повинні дотримуватися для зниження можливості інфікування та поширення вірусу SARS-CoV-2, важливо звертати увагу увагу на харчування та подбати про його повноцінність, щоб знизити ризики захворювання”, - йдеться у повідомленні.

Медики розповіли про ключові вітаміни:

Вітамін А. Нестача вітаміну А може спричинити не лише проблеми зі шкірою. Це також може призвести до ламкості волосся, нігтів, хвороб зубів і кісток, а також до поганого самопочуття та проблем із зором. Найбільше вітаміну А міститься у печінці тварин, а також риб’ячому жирі, молочних продуктах, яйцях. У рослинах міститься провітамін А, тобто попередник вітаміну – каротин, який в організмі перетвориться на сам вітамін А. Найбільше каротину міститься в помаранчевих та жовтих овочах та фруктах. Лідерами є морква, гарбуз, мангольд, цукіні, морква, диня, солодкий перець, червоний перець.

Вітамін D. Проблеми, викликані дефіцитом вітаміну D, включають підвищену стомлюваність, млявість, болі в суглобах і м’язах, збільшення ваги і проблеми з травленням. При дефіциті вітаміну D наш організм не може засвоювати кальцій, що призводить до ламкості кісток, проблем із зубами. Для того, щоб відновити втрачений за холодний період року запас вітаміну, нам достатньо проводити 10-15 хв на день на сонці. Основним джерелом вітаміну D у їжі є жирна морська риба. Безумовний лідер за вмістом вітаміну D – печінка тріски. За нею у списку слідує скумбрія. А далі інші риби: лосось, оселедець, сардини, рибна ікра тощо.

Вітамін Е. Вітамін Е є одним із найпотужніших природних антиоксидантів. Абсолютним лідером за вмістом вітаміну Е є олія. У менших кількостях вітамін міститься практично у всіх нерафінованих рослинних оліях, насінні та горіхах. Також невелика кількість його міститься в овочах та рослинах – таких як шпинат, червоний перець, спаржа, часник.

Вітамін С. Дуже важливий вітамін для імунної системи. Він бере участь у багатьох різноманітних життєво важливих процесах. Вітамін С не рідкісний і в різних кількостях міститься практично у всіх овочах та фруктах, а також у зелені. Безумовно, заслуговують на увагу літні ягоди та фрукти: полуниця, смородина, чорниця, аґрус.

Медики розповіли про необхідні для людини вітаміни dqxikeidqxitkant

Медики розповіли про необхідні для людини вітаміни


Теги: МінздравМинздрав УкраиныЦентр общественного здоровья Украины (ЦОЗ)витаминыкоронавирусCOVID-19Эпидемия коронавирусаМедики

Дата і час 21 серпня 2022 г., 18:38     Переглядів Переглядів: 3399
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus
05 листопада 2025 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Чи вірите ви, що Дональд Трамп зможе зупинити війну між Росією та Україною?







Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.041485