АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Топ-чиновника «Київпастрансу», який вимагав 600 тисяч гривень, відпустили під особисте зобов’язання

Читать на русском
Топ-чиновника «Київпастрансу», який вимагав 600 тисяч гривень, відпустили під особисте зобов’язання
Топ-чиновника «Київпастрансу», який вимагав 600 тисяч гривень, відпустили під особисте зобов’язання

Суддя Деснянського районного суду Києва відпустила під особисте зобов’язання начальника підрозділу дирекції об’єктів транспорту та допоміжної інфраструктури КП «Київпастранс», якого підозрюють у здирстві 600 тисяч гривень «відкату» у субпідрядника.

Про це редакції 368.media стало відомо із матеріалів кримінальної справи за ч.3 ст. 368 КК.

Прокуратура столиці зазначає, протягом 2021 року керівництво відокремленого структурного підрозділу КП «Київпастранс», підпорядкованого департаменту транспортної інфраструктури КМДА, прописало умови та уклало з підконтрольним фіктивним підприємством договір підряду на проведення робіт з реконструкції трамвайних колій. Сума договору склала понад 400 млн. гривень.

Ймовірно, йдеться про тендер на реконструкцію та будівництво трамвайної колії від вул. Гната Юри до ЗАТ «Кисневий завод», за результатами якого КП «Київпастранс» уклав договір із ТОВ «Реммонтаж-буд» на суму 396,96 тис. гривень.

Згідно з документами, компанія, яка отримала поспіль на майже 400 млн гривень, має всього 10 співробітників. З них 6 монтерів колій, 3 дорожньо-колейні співробітники та бригадир. З власного обладнання ТОВ «Реммонтаж-буд» має відбійні молотки, кілька перфораторів, електролобзик, штроборіз, паяльник для труб та інше дрібне обладнання.

Всю спецтехніку, екскаватори, крани, вантажівки – компанія залучила до виконання тендеру згідно з укладеними договорами про надання послуг. Зокрема, 5 автокранів залучено до робіт згідно з договором із ФОП Донбай Микола Іванович. Частину техніки надала компанія ТОВ «Екта буд».

При цьому, згідно з документами, ТОВ «Реммонтаж-буд» не планувало залучати до виконання робіт субпідрядників, які б виконували більше 20% обсягу робіт згідно з договором. Втім, як повідомляє прокуратура Києва, фіктивний підрядник, не маючи власних потужностей для виконання робіт, уклав договір субпідряду з іншим приватним підприємством майже на 28 млн. гривень. Субпідрядник роботи виконав, але керівництво структурного підрозділу КП з ним не розраховувалося і заборгувало майже 3,5 млн. гривень.

За погашення цієї заборгованості та отримання «допуску» до інших проектів чиновники вимагали з виконавця робіт 10% «відкату». Загальна сума неправомірної вигоди становила понад 600 тис. гривень. Голову підрозділу та його заступника затримано під час передачі грошей. Також упіймали і посередників — директор підконтрольної фірми та довірена особа комунальника, яка здійснювала реєстрацію підконтрольних фіктивних підприємств та керувала ними.

Під час обшуків у робочому кабінеті керівника структурного підрозділу знайдено гранату Ф-1, із сейфу вилучено 20,6 тис. доларів. Корупціонерам вручено підозри за ч. 3 ст. 368 КК.

Суддя Деснянського районного суду Києва відмовив у задоволенні клопотання слідства про обрання начальнику відділеного підрозділу КП «Київпастранс» запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відпустивши його під особисте зобов’язання.

Крім того, суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту начальниці відділу планування та контролю проектів відокремленого підрозділу «Дирекція з будівництва та утримання об’єктів транспортної інфраструктури».

У цій кримінальній справі суд також обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання директору ТОВ «Бостик Україна». Відповідно до реєстру юридичних осіб зазначена компанія займається оптовою торгівлею деревиною та будівельними матеріалами.

Фірма «Реммонтаж-буд» зареєстрована у Києві у 2018 році та займається будівництвом житлових та нежитлових приміщень. Компанія має статутний капітал 80 тисяч гривень. Її власником вказано Ігоря Мойсеєва, мешканця села Щербаки у Полтавській області.


Теги: Моисеев ИгорьООО Бостик УкраинаООО Экта будООО Реммонтаж-стройКислородный заводКоррупцияКорупціявимагання грошейВымогательствоКиевпастрансКП КиевпастрансСуд

Дата і час 01 вересня 2022 г., 10:16     Переглядів Переглядів: 2423
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.407395