АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Війська РФ почали частіше використовувати Shahed-136 на півдні України

Читать на русском
Війська РФ почали частіше використовувати Shahed-136 на півдні України
Війська РФ почали частіше використовувати Shahed-136 на півдні України

Російські війська посилили використання дронів-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва для атак українських позицій і міст на півдні України. За неповний тиждень було задіяно 29 таких безпілотників.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War, або ISW) посилаючись на українські джерела. Зазначається, що російські військові керують цими безпілотниками з Криму.

"Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що минулого тижня російські війська використали 2 безпілотники іранського виробництва під час атак на півдні України, тоді як у період з 25 по 29 вересня російські війська застосували вже 29 безпілотників", – йдеться у повідомленні.

Стверджується, що російські сили керують безпілотниками з Криму і в основному використовують їх в операціях проти критичної та військової інфраструктури на півдні України. 

Також повідомляється, що засобам ППО України важко виявляти безпілотники Shahed-136, оскільки вони можуть діяти на малих висотах. Попри це, з 10 вересня ЗСУ збили 22 таких дрона-камікадзе.

Як відомо, безпілотник Shahed-136 по факту є баражуючим боєприпасом За заданими координатами він летить до цілі, влучає в неї та вибухає. Цей противник новий для української протиповітряної оборони, проте ЗСУ вже шукають слабкі місця небезпечних БПЛА. Вага такого дрону 200 кілограмів, а дальність польоту – до 2500 кілометрів. Попередньо, один Shahed 136 може нести від 27 до 40 кг тротилового еквівалента вибухівки. У Росії йому дали назву "Герань-2".

Дрон-камікадзе іранського виробництва Shahed-136 eiqtiddqidddant

Теги: БПЛАроссийские военныеРоссийские войскаросійсько-українська війнаShahed-136беспилотникидрониНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 30 вересня 2022 г., 12:16     Переглядів Переглядів: 2861
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.070824