АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Боровик назвав успіхи і проблеми команди Саакашвілі за 100 днів

Читать на русском

Саша Боровик, радник голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі, у ефіріhromadske.tv перерахував здобутки команди нового очільника області за 100 днів його роботи.

Юрист з досвідом у роботі в Німеччині, Боровик в березні був призначений заступником міністра економрозвитку, проте вже за два місяці пішов з Кабміну через конфлікт з головою відомства Айварасом Абромавічусом та прем’єром Арсенієм Яценюком.

До команди Саакашвілі правник долучився практично одразу після його призначення. Він пояснив, що свою роботу новий голова ОДА почав зі зміни традиційних схем роботи влади.

«Ми поміняли риторику, поміняли форму та формат роботи. Це важливо у суспільстві, в якому не вірить держапарату. Нам здається, що одесити в нас вірять, що вони нас почули, а ми почули їх»

За словам радника в регіоні домінувала «повальна корупція», що склалася історично як певний стиль життя.

«Десь 75% людей якось живуть з контрабанди. Це не означає, що вони займаються контрабандою , але це значить, що вони якось п’ють каву, яка прийшла з Вінниці, але начебто прийшли з Бразилії», - пояснив він.

У числі здобутків Боровик назвав створення Ради економічного розвитку регіону, організовану за сінгапурським зразком. До її складу увійшли представники силових органів, голови міст та керівники податкових адміністрацій. Ключовою задачею нового утворення є залучення інвестицій до регіону.

Боровик також анонсував відкриття Центру надання адміністративних послуг у жовтні, де громадяни зможуть швидко отримувати необхідні їм документи та консультації від чиновників. Крім того команда Одеської ОДА запланувала відкриття «customs clearing zone» - центр, де митний контроль обіцяють проводити швидко і максимально автоматизовано.

«Ми дуже сильно залежимо від центральної влади», - сказав він, до прикладу назвавши очікування на підписи від Мінюсту та МВС для запуску центра адмінпослуг.

Критики закидають Саакашвілі схильність до показових заходів, нестриманість, а також перевищення владних повноважень. Боровик пояснив, що конфлікти з високопосадовцями викликані прагненням реалізувати заплановані реформи.

hromadske.tv


Теги: Боровик Саша

Дата і час 08 вересня 2015 г., 23:40     Переглядів Переглядів: 4346
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.684955