АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 21°C
Днепр: 23°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 20°C
Сумы: 20°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 13°C
Ровно: 15°C

Боровик назвав успіхи і проблеми команди Саакашвілі за 100 днів

Читати українською

Саша Боровик, радник голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі, у ефіріhromadske.tv перерахував здобутки команди нового очільника області за 100 днів його роботи.

Юрист з досвідом у роботі в Німеччині, Боровик в березні був призначений заступником міністра економрозвитку, проте вже за два місяці пішов з Кабміну через конфлікт з головою відомства Айварасом Абромавічусом та прем’єром Арсенієм Яценюком.

До команди Саакашвілі правник долучився практично одразу після його призначення. Він пояснив, що свою роботу новий голова ОДА почав зі зміни традиційних схем роботи влади.

«Ми поміняли риторику, поміняли форму та формат роботи. Це важливо у суспільстві, в якому не вірить держапарату. Нам здається, що одесити в нас вірять, що вони нас почули, а ми почули їх»

За словам радника в регіоні домінувала «повальна корупція», що склалася історично як певний стиль життя.

«Десь 75% людей якось живуть з контрабанди. Це не означає, що вони займаються контрабандою , але це значить, що вони якось п’ють каву, яка прийшла з Вінниці, але начебто прийшли з Бразилії», - пояснив він.

У числі здобутків Боровик назвав створення Ради економічного розвитку регіону, організовану за сінгапурським зразком. До її складу увійшли представники силових органів, голови міст та керівники податкових адміністрацій. Ключовою задачею нового утворення є залучення інвестицій до регіону.

Боровик також анонсував відкриття Центру надання адміністративних послуг у жовтні, де громадяни зможуть швидко отримувати необхідні їм документи та консультації від чиновників. Крім того команда Одеської ОДА запланувала відкриття «customs clearing zone» - центр, де митний контроль обіцяють проводити швидко і максимально автоматизовано.

«Ми дуже сильно залежимо від центральної влади», - сказав він, до прикладу назвавши очікування на підписи від Мінюсту та МВС для запуску центра адмінпослуг.

Критики закидають Саакашвілі схильність до показових заходів, нестриманість, а також перевищення владних повноважень. Боровик пояснив, що конфлікти з високопосадовцями викликані прагненням реалізувати заплановані реформи.

hromadske.tv


Теги: Боровик Саша

Дата и время 08 сентября 2015 г., 23:40     Просмотров Просмотров: 4345
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.067017