АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Арешт банківських рахунків 5 обленерго із групи «Лужники» скасували через суд

Читать на русском
Арешт банківських рахунків 5 обленерго із групи «Лужники» скасували через суд
Арешт банківських рахунків 5 обленерго із групи «Лужники» скасували через суд

Київський апеляційний суд скасував арешт банківських рахунків «Херсонобленерго», «Кіровоградобленерго», «Житомиробленерго», «Рівнеобленерго» та «Чернівціобленерго», що входять до холдингу VS Energy, який вітчизняні правоохоронці зараховують до сфери впливу фактичних бенефіціалів. минулого року в список санкцій РНБО президента ФК «ЦСКА» Євгена Гінера, заступника Голови Держдуми РФ Олександра Бабакова та громадянина кількох держав (Російської Федерації, Держави Ізраїль та Словаччини) Михайла Воєводіна, який відомий у статусі так званого злодія в законі «Миша Лужнецький», пише Dетектив-Info .

Відповідне рішення 4 травня 2023 р. ухвалила колегія служителів Феміди у складі головуючого судді Юрія Сливи та суддів-учасників — Ігоря Паленіка та Віктора Глиняного.

Арешт банківських рахунків 5 обленерго із групи «Лужники» скасували через суд qhiqqxixziqthant

З тексту судового вердикту випливає — у палаці правосуддя дійшли висновку про безпідставність накладених за ухвалою Печерського райсуду Києва у листопаді 2022 року заходів забезпечення шляхом обмеження проведення банківських операцій за рахунками 5 обленерго.

  • заборони проведення видаткових банківських операцій на користь юридичних осіб нерезидентів "VS Energy International NV", "Kingswood Consults Limited", "Maslav Limited", "Montron Limited", "BELLUTON COMMERCE LIMITED", "Vacrel Enterprises Limited", "Vermell Commercial LTD" «, „HIMALITA LIMITED“, „LIO Developments Limited“, „Loberdol Trading Limited“, „Ambelaria Investments limited“, „Mangoun Management Limited“, „Velnis Management Limited“, „FOLKDALE TRADING LIMITED“, „MAVEDIX HOLDINGS LIMITED“, » Banita Limited КОМПАНІЯ "БАНІТА ЛІМІТЕД", "Globrit Marketing Corp.", "SHELTEROCK INVESTMENTS LIMITED", "PUMORI ENTERPRISES INVESTMENTS LTD", "SEBISTRA TRADING LIMITED" та "Vimito Commercial Limited";
  • заборони зняття готівки з банківських рахунків обсягом, що перевищує 500 тис.грн.;
  • заборони здійснення виплат дивідендів, надання або повернення фінансової допомоги на користь підприємств акціонерів - ТОВ "ВС ГРУП МЕНЕДЖМЕНТ", "VS Energy International NV", ТОВ "ВС ГРУП МЕНЕДЖМЕНТ", "WASHINGTON HOLDINGS BV";
  • заборони надання/повернення фінансової допомоги підприємствам, фізичним особам – засновникам та пов’язаним з діяльністю групи фізичним особам;
  • заборони на проведення видаткових операцій з придбання будь-яких цінних паперів або проведення розрахунків, взаєморозрахунків, погашення заборгованості за раніше придбані цінні папери або внесення авансових платежів тощо, у тому числі з наступними підприємствами — ТОВ «ВІП», ТОВ «ВС ГРУП МЕНЕДЖМЕНТ , ТОВ «ПРЕМ’ЄР ІНТЕРНЕШНЛ», ПРАТ «Південна генеруюча компанія», ТОВ «Нова фінансова компанія», ТОВ «КУА „РЕНОМЕ-2008“, пайові закриті недиверсифіковані венчурні інвестиційні фонди „Українські технології“, „Прем’єрний“ та » Міжрегіональний вен .

Раніше на сторінках Dетектив-Info повідомлялося: в рамках розслідування кримінальної справи щодо ймовірного «присвоєння майна та скоєння злочинною організацією «Лужники», представленої фінансово-промисловою групою VS Energy, умисних дій з метою зміни кордонів території або державного кордону України та порушення порядку встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб» (ч.3 ст.191, ч.2 ст.110, ч.1 ст.255, ч.3 ст.206 КК України), восени минулого року силовики домоглися арешту енергетичних активів "лужниківців". Паралельно з цим, згідно з даними ЗМІ, арешти також були накладені на цінні папери та облігації на загальну вартість понад 9,5 млрд. грн., які випустили низку інвестфондів, які можуть бути пов’язані з Воєводиним, Бабаковим та Гінером.

Зауважимо, що згідно з фабулою справи, «лужниківцям» звинувачують нібито у період 2017-2022 років підконтрольні VS Energy обленерго «за фіктивними операціями перерахували понад 1,65 млрд. грн. на підприємства групи, після чого частину коштів було легалізовано шляхом придбання рухомого та нерухомого «майна».

«Встановлено, що організатори протиправної діяльності, а також учасники групи компаній VS Energy та низка інших пов’язаних осіб, протягом тривалого часу здійснювали та продовжують здійснювати системні заплановані заходи, спрямовані на шкоду та підрив суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності, обороноздатності, державної економічної чи інформаційної безпеки України, а також колабораційної діяльності - публічного заперечення здійснення збройної агресії Російською Федерацією проти України, встановлення та затвердження тимчасової окупації частини території України або публічних закликів до підтримки рішень та/або дій держави-агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави- агресора, до співпраці з державою-агресором, озброєними формуваннями та/або окупаційною адміністрацією держави-агресора, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України», — наголошувалося з цього приводу у матеріалах суду.

Відповідно до оприлюднених журналістами матеріалів слідства, функціонал бенефіціарів ОЗУ «Лужники» нібито розподілявся на три важелі. Зокрема, Бабаков, «будучи політичним діячем від провладної в Росії партії „Єдина Росія“, користуючись впливом на найвище політичне керівництво України в період 2001-2014 років, забезпечував лобіювання інтересів злочинної групи з метою придбання активів учасниками протиправної групи». Гінер, у свою чергу, «забезпечував необхідні заходи щодо фінансування протиправної діяльності групи», вважають слідчі. Що ж до злодія у законі «Миші Лужнецького», то Воєводін нібито «організовував силовий супровід процесів заволодіння активами».

skelet.info


Теги: ОПГ ЛужниковскаяСлива ЮрийВоеводин МихаилРоссияБабаков АлександрГинер ЕвгенийМиша ЛужнецкийVS EnergyVS Energy Internationalарешт активівАрест счетовКіровоградобленергоЧернівціобленергоРівнеобленергоЖитомиробленерго

Дата і час 03 червня 2023 г., 01:43     Переглядів Переглядів: 3064
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.901361