АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

«Слуга народу» Камельчук знову витер ноги об суд

Читать на русском
«Слуга народу» Камельчук знову витер ноги об суд
«Слуга народу» Камельчук знову витер ноги об суд

Народний депутат Юрій Камельчук («Слуга народу») знову не прийшов на судове засідання. Минулого тижня він проігнорував його, пояснивши це поганим самопочуттям, пише Аргумент .

Цього тижня його аргументом є відрядження. Про це повідомили у Центрі протидії корупції .

«За словами адвоката, вона нібито була запланована задовго до погодження дати сьогоднішнього засідання. Суддя Михайленко звернув увагу, що дату засідання було погоджено 25 травня, а документи на відрядження нардепа підписано 26 травня», — зазначили активісти.

Вони також звернули увагу, що адвокат надав до суду великий перелік заходів, у яких Камельчук має брати участь, та просив не призначати засідань до їх завершення 28 червня. Проте виявилося, що нардеп Камельчук планує брати участь лише в одному з них, який відбудеться у Страсбурзі з 19 до 23 червня.

Також Камельчук міг би взяти участь у засіданні у форматі відео.

«Також у колегії постало питання, хто саме ініціював відрядження: керівництво Верховної Ради, чи він сам? Адвокат відповів, що не знає бюрократичних особливостей у парламенті, тож колегія відклала вирішення цього питання до наступного засідання. Воно призначено на 26 липня», - додали. активісти.

За те, що «слуга народу» не з’явився на засіданні минулого тижня, його оштрафувала Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду. Камельчука було звинувачено у брехні у декларації за 2020 рік. Він не вніс квартиру на столичному Печерську, орендовану протягом двох років за 3,6 млн. гривень. Також він не вказав дані про непогашений кредит $48,8 тисяч. Проте суд у березні цього року виправдав депутата, оскільки не побачив у його діях складу кримінального правопорушення.

Активісти наголосили, що у справі місяць тому минув термін давності, і навіть якщо апеляція визнає політика винним, відповідальності він не нестиме.

skelet.info


Теги: КорупціяВАКСКамельчук ЮрийСлуга НародаДепутатыДепутати

Дата і час 03 червня 2023 г., 01:50     Переглядів Переглядів: 2311
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.230699