АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

"Спілкувались матюками": Лукашенко стверджує, що налякав Пригожина "білоруською бригадою"

Читать на русском
"Спілкувались матюками": Лукашенко стверджує, що налякав Пригожина "білоруською бригадою"
"Спілкувались матюками": Лукашенко стверджує, що налякав Пригожина "білоруською бригадою"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що йому довго довелося вмовляти власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина припинити "похід на Москву". У результаті диктатор нібито пригрозив "білоруською бригадою", готовою до перекидання до столиці РФ.

Про це Лукашенко заявив 27 червня під час церемонії вручення генеральських погонів у Мінську. За його словами, спочатку зв’язатися з Пригожиним не вдавалося, але потім нібито було встановлено одразу три канали зв’язку з Ростовом.

У цьому допомогли заступник міністра оборони РФ Юнус-Бек Євкуров та директор ФСБ РФ Олександр Бортніков.

Об 11-й годині дня 24 червня Пригожин нібито "миттєво зняв слухавку", сказавши, що "з Олександром Григоровичем (Лукашенком. – Ред.) розмовлятиме".

"У Євгена – повна ейфорія. Розмовляли перший раунд хвилин 30 матюками виключно. Слів лайливих, я потім уже проаналізував, було в десять разів більше, ніж нормальної лексики. Ну він, звичайно, вибачився і почав мені матюками розповідати. А я думаю, з чого зайти до нього, щоби розпочати ці переговори", – розповів білоруський диктатор.

Він додав, що вагнерівці були "тільки з фронту" та "дуже ображені, особливо командири". Саме вони нібито впливали на Пригожина:

"Так, він такий героїчний хлопець, але на нього тиснули ті, хто керували штурмовими загонами. І ось у цій ситуації, вискочивши звідти в Ростов, у такому напівшаленому стані, я з ним веду цей діалог".

За словами Лукашенка, переконувати Пригожина довелося довго, і в результаті він пригрозив, що до перекидання до Москви "готова білоруська бригада".

"Я кажу, на пів дорозі тебе просто як клопа розчавлять, незважаючи на те, що війська залучені на відповідному фронті. Довго я його переконував і в кінці сказав: "Знаєш, ти як хочеш можеш робити, але на мене не ображайся. Бригада підготовлена до перекидання до Москви. Ми захищатимемо Москву", – заявив диктатор.


Теги: Лукашенко АлександрЧВК ВагнераЕвгений ПригожинПригожинГоспереворотДержпереворотБелорусьБілорусь

Дата і час 27 червня 2023 г., 19:53     Переглядів Переглядів: 1857
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.067645