АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

У Києві викрили підпільну типографію, де підробляли державні документи

Читать на русском
У Києві викрили підпільну типографію, де підробляли державні документи
У Києві викрили підпільну типографію, де підробляли державні документи

У Києві організатору та трьом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру у виготовленні, зберіганні, придбанні та збуті незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених, голографічних захисних елементів, а також підробленні та використанні підроблених документів (ч. 3 ст. 199, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 КК). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, організував злочинне угруповання мешканець Києва. Він налагодив мережу виготовлення підроблених документів – паспортів громадян України, в тому числі для виїзду за кордон, посвідчень водія, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, в тому числі іноземних зразків, нотаріальних довіреностей, довідок про непридатність до проходження військової служби, дипломів, сертифікатів тощо.

Для цього залучив спільників з Київщини, Рівного та Харкова. Вони займалися пошуком клієнтів та виконували роль кур’єра.

Підроблені документи підозрювані виготовляли на замовлення зацікавлених осіб і надалі збували їм за грошову винагороду за допомогою поштових сервісів.

Вартість таких документів залежала від складності та терміновості виготовлення.

Підроблена ID-картка громадянина України коштувала 1,1 тис. доларів, посвідчення водія – 600 доларів, а висновки медкомісій про непридатність до військової служби за станом здоров’я – від 5 до 10 тис. доларів.

Щомісяця підозрювані підробляли понад 100 різних документів.

Правоохоронцями одночасно проведено більше 100 обшуків на території дванадцяти областей. Виявлено та вилучено пристрої для друку, комп’ютерну техніку, плівки для ламінування з голографічними захисними елементами, бланки документів, печатки, штампи, інші витратні матеріали, грошові кошти і транспортні засоби.

Наразі організатору та іншим учасникам злочинного угруповання обрано запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 млн грн кожному.

 tdiqriqtqirtant

368.media


Теги: Уголовное делоподделки документовпідробка документівКиївКиев

Дата і час 29 червня 2023 г., 14:28     Переглядів Переглядів: 2422
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.194452