АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Ексвоєнкома Одеської області перевіряють у справі про ухилення від військової служби

Читать на русском
Ексвоєнкома Одеської області перевіряють у справі про ухилення від військової служби
Ексвоєнкома Одеської області перевіряють у справі про ухилення від військової служби

Ексвоєнкома Одеської області Євгена Борисова перевіряють у справі про ухилення від військової служби.

Про це повідомляє спецпрокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Прокуратура перевіряє факти можливого незаконного збагачення, ухилення від військової служби та перевищення службових повноважень з боку Борисова (ст. 368-5, ч. 4 ст. 409, ч. 5 ст. 426-1 КК).

Перевіряється опублікована у ЗМІ інформація щодо майна членів родини посадовця за кордоном. За цими даними, в період дії воєнного стану вони придбали автомобілі преміум-класу та нерухоме майно у Королівстві Іспанія на загальну суму понад 196 млн гривень, хоча офіційний спільний дохід родини не покриває цих витрат.

Одеський воєнком, відсторонений за корупцію, оформив на родину новий позашляховик
Для підтвердження цієї інформації здійснюється комплекс слідчих та процесуальних дій, а також направлено до компетентних органів Королівства Іспанії, Республіки Молдови, Румунії, Туреччини запити про міжнародну правову допомогу.

Перевіряються окремі факти можливого ухилення керівником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки від проходження військової служби – його перебування за кордоном начебто на лікуванні.

Правоохоронці досліджують питання наявності законних підстав виїзду військовослужбовця, який відповідає за мобілізацію в регіоні, за межі країни під час дії воєнного стану.

Крім того, перевіряються окремі факти можливого ухилення керівником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки від проходження військової служби – його перебування за кордоном начебто на лікуванні.

Правоохоронці досліджують питання наявності законних підстав виїзду військової службової особи, яка відповідає за мобілізацію в регіоні, за межі країни під час дії воєнного стану.

Вже допитали понад 30 свідків, проведено 11 обшуків, 17 оглядів та тимчасових доступів, направлено понад 100 запитів до органів державної влади, підприємств, установ та організацій, проведено три податкових перевірки господарської діяльності членів родини посадовця.

368.media


Теги: Превышение полномочийперевищення службових повноваженьУголовное делоВоенкоматБорисов ЕвгенийОдесская областьОдеська областьуклонение от службы в армии

Дата і час 29 червня 2023 г., 14:35     Переглядів Переглядів: 1845
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.520147