АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

«Пропажа» 250 млн грн: Андрія Кудіна з «Укрпатенту» заарештували заочно

Читать на русском
«Пропажа» 250 млн грн: Андрія Кудіна з «Укрпатенту» заарештували заочно
«Пропажа» 250 млн грн: Андрія Кудіна з «Укрпатенту» заарештували заочно

У справі проходять також Андрій Чорний, Олеся Савчук та Олена Силка.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього генерального директора державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» («Укрпатент») Андрія Кудіна (на фото) , якого НАБУ та САП підозрюють у причетності до розтрати 250 млн грн , пише "Слов і діло" .

Як відомо, антикорупційний суд дозволив заочне слідство щодо Кудіна. Після цього детектив НАБУ та прокурор САП попросили його заочно заарештувати.

«Обрати (Андрію Кудіну – ред.), підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання особи і не пізніше ніж через 48 годин з моменту її доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя, суд за участю підозрюваного, обвинуваченого повинен розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою або її зміну на м’якший запобіжний захід, про що ухвалити ухвалу», – йдеться в ухвалі».

Нагадаємо, за версією слідства, внаслідок незаконних дій екс-державного секретаря Міністерства економіки Олесі Савчук, екс-генерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства Олени Силки, а також керівника благодійної організації «Дихання милосердя» Андрія Чорного у червні 2022 року. на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Однак броніжилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств із ознаками фіктивності.


Теги: САПНАБУСылка ЕленаСавчук ОлесяЧерный АндрейарештАрестКудин АндрейУкрпатентГП Укрпатент

Дата і час 21 липня 2023 г., 22:03     Переглядів Переглядів: 2206
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.402429