АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Звинуватили українські спецслужби: у Росії заявили про розкриття "схеми" з підпалом військкоматів

Читать на русском
Звинуватили українські спецслужби: у Росії заявили про розкриття "схеми" з підпалом військкоматів
Звинуватили українські спецслужби: у Росії заявили про розкриття "схеми" з підпалом військкоматів

У Росії заявили про причетність українських спецслужб до підпалів громадянами Росії будівель органів влади, МВС та Міноборони, а також залізничної інфраструктури. За версією Федеральної служби безпеки РФ, паліїв нібито "обдурили" українці.

22 справи про підпали вже розглядаються в російських судах, усі підозрювані заявляють, що завдання вони отримували від "банків" та "російських силовиків". Подробиці повідомляє Російська служба ВВС.

Видання процитувало офіційну заяву ФСБ про те, що у російських судах розглядаються 22 справи про підпали. Усі їх скоїли нібито обдурені українськими спецслужбами росіяни. Вони підпалювали будинки російських органів влади, МВС, Міноборони, а також залізничної інфраструктури.

"Основний наголос зроблено на залученні до протиправної діяльності молоді та людей похилого віку, а також "радикалів" і "маргінальних верств населення", – заявили у ФСБ.

Російська служба ВВС також нагадала, що хвиля підпалів прокотилася Росією цього літа. Зокрема, росіяни кидали пляшки із запальною сумішшю в будівлі військкоматів у різних регіонах.

"Серед затриманих — переважно люди похилого віку, але є й молоді, студенти. Всі вони розповідають, що стали жертвами телефонних шахраїв. У деяких випадках ті представлялися співробітниками російських спецслужб і погрожували людям тюремним строком, якщо не виконають їхні вимоги", – нагадало видання.

У ФСБ при цьому запевняють, нібито співробітники українських спецслужб та інформаційних центрів "за допомогою популярних месенджерів" дзвонять росіянам від імені співробітників банків, СКР, МВС та ФСБ і, "використовуючи технології психологічного впливу", змушують переказувати значні суми на "безпечні рахунки" задля "захисту від шахраїв". Також вони нібито погрожують росіянам кримінальним переслідуванням і так схиляють до підпалів адміністративних будівель під приводом "сприяння правоохоронцям у затриманні шахраїв".


Теги: ФСБ РФФСБ РосіїУкраїнаУкраинаМВД РФМВД РоссииСпецслужбыСпецслужбиВоенкоматПоджогпідпалРоссия

Дата і час 29 серпня 2023 г., 16:00     Переглядів Переглядів: 1959
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.262552