АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

FrankenSAM: США допомогли створити Україні два ЗРК під західні ракети, — AP

Читать на русском
FrankenSAM: США допомогли створити Україні два ЗРК під західні ракети, — AP
FrankenSAM: США допомогли створити Україні два ЗРК під західні ракети, — AP

Штати розпочали проект "ФранкенЗРК", у рамках якого модернізували ЗРК "Бук" під ракети RIM-7 та створили нову систему під ракети Sidewinder, стверджують журналісти.

Сполучені Штати допомогли Україні створити зенітно-ракетні комплекси під західні зенітні ракети. Про це повідомляє AP, із посиланням на джерела.

Поки у Конгресі тривають дискусії щодо допомоги Україні, у Пентагоні створили проєкт FrankenSAM ("ФранкенЗРК"). Він має на меті посилення протиповітряної оборони України за допомогою багатьох країн світу.

Проєкт FrankenSAM назвали рятівником життя та надійним способом доправити засоби ППО на поле бою вже зараз. Посилення оборони з повітря необхідне, тому що РФ посилює удари, до того ж продовжується контрнаступ. Військові теж потребують захисту.

Високопосадовець із Пентагону повідомив журналістам, що Штати створили імпровізовану зенітно-ракетну систему під ракети AIM-9M Sidewinder. Систему створили з різних систем та радарів, які передали союзники та партнери. В останньому пакеті військової допомоги передали авіаракети Sidewinder разом з іншим озброєнням.

модернізація ппо qhiquqiueiqdant

Також у виданні стверджують, що Штати допомогли українським фахівцям модернізувати радянський "Бук" під ракети RIM-7. Штати мають велику кількість систем з такими протиракетами, а стандартні для "Бука" зенітні ракети доступні в обмеженій кількості.

Обидві системи мають протягом осені надійти на озброєння ЗСУ. Зазначається, що програма FrankenSAM почалася кілька місяців тому і згодом розширилася. Також у рамках цього проєкту відновлюють та модернізують системи Hawk. Їх уже виводять із озброєння, але для них багато боєприпасів, тому їх передають Україні.


Теги: Военная техникавійськова технікаRIM-7ЗРК БукУкраїнаУкраинаСШАФранкенЗРКракета AIM-9 Sidewinder

Дата і час 13 жовтня 2023 г., 12:38     Переглядів Переглядів: 2292
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.011568