АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Чоловік вигадав "оригінальні відмазки" від мобілізації

Читать на русском
Чоловік вигадав "оригінальні відмазки" від мобілізації
Чоловік вигадав "оригінальні відмазки" від мобілізації

Чоловік намагався уникнути мобілізації, прикриваючись повітряними тривогами, некомпетентністю співробітників ТЦК та зубним болем. Суд його аргументи не прийняв.

Дрогобицький міськрайонний суд визнав чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. Йому призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Відповідне рішення опубліковано у Єдиному судовому реєстрі.

Як встановили слідчі, чоловік отримав близько п’яти повісток на відправку до військової частини, але мобілізований так і не був. На суді він заявив, що все ж таки приходив до центру комплектування, проте його не забирали, а тому "вся відповідальність лежить виключно на посадових особах районного ТЦК".

Які "відмазки" використав призовник

У березні 2023 року йому вручили дві повістки, а ще одну 7 серпня 2023 року, і таким чином, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, в нього накопичилося цілих 5 повісток. Коли справа дійшла до суду, чоловік став ухилятись від явки. З цієї причини його оголосили у розшук.

Він стверджував, що мешкає у Бориславі, тоді як ТЦК, до якого його запрошували, знаходиться у Дрогобичі. Його відсутність у військкоматі 26 жовтня минулого року він пояснив оголошеною того дня повітряною тривогою та труднощами в роботі громадського транспорту, через які він не зміг дістатися іншого міста. На його думку, він не мав приходити до ТЦК і СП в інший час, крім зазначеного в повістці.

Його відсутність у військкоматі 3 березня 2023 року також була пояснена повітряною тривогою. За його словами, того дня йому просто видали повістку на 8 березня того ж року. За його словами, коли він з’явився у військкомат у Міжнародний жіночий день, йому повідомили про ймовірне кримінальне провадження щодо нього. Тому чоловік вирішив просто повернутись додому.

7 серпня 2023 року йому було видано ще одну повістку, проте він не з’явився до військкомату. Цього разу він пояснив своє рішення зубним болем. На суді військовозобов’язаний підтвердив отримання п’яти повісток, наполягаючи на своїй невинності та звинувачуючи співробітників ТЦК, а також стверджуючи, що він бажає миру.

Що вирішив суд

Суд не прийняв аргументів призовника. Суддя зазначив, що чоловік знав про час, дату та місце прибуття для відправки до військової частини, і він міг би заздалегідь вжити заходів, щоб уникнути неявки. Наприклад, він міг би домовитися з кимось із знайомих, щоб його довезли до військкомату, або він міг би заздалегідь приїхати до Дрогобича і зупинитися у друзів чи родичів.

Суд також зазначив, що чоловік не надав жодних доказів того, що він справді був у центрі комплектування. Зокрема, він не зміг надати жодних документів, які б підтверджували його присутність у ТЦК.

Таким чином, суд визнав чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.


Теги: ПриговорСудТЦКМобилизацияМобілізаціяухилянтиуклонистыуклонение от службы в армии

Дата і час 13 жовтня 2023 г., 12:41     Переглядів Переглядів: 2153
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.842958