АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Актор із Білорусі Павло Вишняков зізнався, що хотів би отримати українське громадянство

Читать на русском
Актор із Білорусі Павло Вишняков зізнався, що хотів би отримати українське громадянство
Актор із Білорусі Павло Вишняков зізнався, що хотів би отримати українське громадянство

Актор родом з Білорусі Павло Вишняков, відомий за головною роллю в детективному серіалі "Опер за викликом", уже майже десять років проживає в Україні. Після 24 лютого він нікуди не поїхав, хоча мав таку можливість, а натомість заснував свій благодійний фонд та почав активно волонтерити, допомагаючи ЗСУ та всім, хто постраждав внаслідок російської агресії. Попри це, українського громадянства артист не має, через що часто зіштовхується з проблемами.

Зокрема, актора нерідко затримують для перевірки документів, що іноді триває годинами. Однак виїжджати Вишняков як не планував, так і не планує. Каже, що Україна – його дім. Детальніше про наміри отримати українське громадянство та проблеми через білоруський паспорт зірка розповів в інтервʼю "КП в Україні".

"Про отримання українського громадянства думав. Але це дійсно складне питання, бо потрібні документи, які я не можу отримати. З одного боку, кажуть, що я можу це зробити, з іншого – що це дуже складно і зараз це питання не вирішують... Я можу жити і з цим документом, який у мене є. Але постійно виникають проблеми з переміщенням, постійні запити, затримання і так далі. Кожного разу мені доводиться пояснювати, хто я, чому я тут, що я тут роблю. Інколи ці питання можуть займати хвилину, а інколи і годину, і дві", – поділився Вишняков. 

Актор із Білорусі Павло Вишняков зізнався, що хотів би отримати українське громадянство: постійно виникають проблеми, затримання eiqrhiqqkiqhant

Він також підкреслив, що зараз активно вивчає українську мову, хоча почав це робити ще задовго до повномасштабного вторгнення Росії. Три-чотири роки тому Вишняков вирішив, що хоче знати українську та говорити нею, тож записався до репетитора. Згадує, що тоді було важко, адже майже всі в його оточенні були російськомовними і не підтримували ідею актора з переходом на державну мову.

"Зараз просто розмовляю з людьми українською і намагаюся всіх підбити, щоб зі мною теж спілкувалися українською", – зауважив кінематографіст.

Вишнякова часто питають, чи не виникало в нього бажання виїхати з охопленою війною України, на що той впевнено відповідає: "Це мій дім. То чому я повинен кудись їхати? Я цього не розумію". 


Теги: ГражданствоГромадянствоУкраїнаУкраинаБілорусьБелорусьАкториАктерыВишняков Павел

Дата і час 16 жовтня 2023 г., 12:52     Переглядів Переглядів: 2867
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.0812