АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Звільнення Фаріон з "Львівської політехніки": Опублікували фото наказу

Читать на русском
Звільнення Фаріон з "Львівської політехніки": Опублікували фото наказу
Звільнення Фаріон з "Львівської політехніки": Опублікували фото наказу

Увечері в середу, 15 листопада, стало відомо, що скандальну викладачку, екснардепку та мовознавицю Ірину Фаріон звільнили з Національного університету "Львівська політехніка". У цьому вищому навчальному закладі вона обіймала посаду професорки кафедри української мови.

Про це повідомили на сайті університету, а фото відповідного наказу зʼявилося в мережі. Приводом для звільнення стало порушення Фаріон 41 статті Кодексу законів про працю (вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи).

"Відповідно до пункту 3 статті 41 Кодексу законів про працю Національний університет "Львівська політехніка" з 16 листопада 2023 року розриває трудову угоду з професоркою кафедри української мови Інституту гуманітарних і соціальних наук Іриною Фаріон", – сказано в повідомленні.

Проєкт наказу був внесений начальником відділу кадрів університету Юрієм Новицьким 15 листопада і погоджений проректорами і головним бухгалтером.

Фаріон звільнили з  qhiddeidzxiqtuant

Про звільнення Фаріон у Facebook також написав міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. Він підтвердив, що відповідний наказ було підписано ректором "Львівської політехніки".

"Студенти були, є і завжди будуть потужним рушієм змін та трансформацій. Дякую кожному і кожній за небайдужість, вміння відстоювати та захищати свої цінності. Це фантастична риса українців – студентів і молоді. Позиція міністерства незмінна – людям, які не розділяють цінності гідності та не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти", – написав міністр.

Лісовий також висловив сподівання, що СБУ дасть справедливу оцінку висловам і діям уже колишньої викладачки "Львівської політехніки".

Фаріон звільнили з

Теги: Уголовное делоСБУСкандалЛисовый ОксенЛисовой ОксенУвольнениезвільненняФарион ИринаФарионФаріон Ірина

Дата і час 15 листопада 2023 г., 21:09     Переглядів Переглядів: 2354
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.133279