АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

WSJ: США намагаються відновити агентурну мережу у Китаї

Читать на русском
WSJ: США намагаються відновити агентурну мережу у Китаї
WSJ: США намагаються відновити агентурну мережу у Китаї

Сполучені Штати Америки намагаються відновити агентурну мережу в Китаї після того, як 10 років тому КНР розкрила роботу ЦРУ всередині країни.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними видання, США досі не мають уявлення про наміри китайського лідера Сі Цзіньпіна та його найближче оточення з ключових питань безпеки, зокрема, щодо Тайваню.

Як зазначається, зміцнення шпигунської мережі, націленої на Китай, "є однією з цілей титанічних, але переважно секретних змін у ЦРУ та інших спецслужбах".

Це відбувається на тлі більш широкої трансформації безпекової політики США, переорієнтованої на боротьбу з повстанцями по всьому світу, на підготовку до можливого конфлікту з Китаєм і Росією.

За даними видання, несподіваний напад ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня та наступна війна в Секторі Гази, а також вторгнення Росії в Україну вимагали уваги Білого дому та ресурсів розвідки, що ускладнило прагнення директора ЦРУ Вільяма Бернса зробити Китай головним довгостроковим пріоритетом.

Зараз за розгортанням військових сил та планами модернізації Китаю стежать американські супутники, а величезні масиви китайських комунікацій перехоплюють за допомогою спеціальних пристроїв.

Крім того, за словами офіційних осіб, знання США щодо планів Сі Цзіньпіна виходять в основному з висновків та аналізу його частих публічних заяв. Дії для США усередині Китаю ускладнюються "орвелівськими системами спостереження".

Директор ЦРУ на липневому безпековому форумі в Аспені заявив, що ЦРУ вербує впливових китайських чиновників і бізнесменів для шпигунства на користь Вашингтона.

"Ми досягли прогресу і протягом останніх років дуже наполегливо працюємо над тим, щоб у нас був потужний потенціал людської розвідки на додаток до того, що ми можемо отримати іншими методами", – сказав Бернс.

США хочуть знайти агентів, користуючись невдоволенням керівництвом Сі Цзіньпіна та складною економічною ситуацією в КНР.

Китай також посилив агентурну мережу, часто використовуючи соціальні мережі, щоб зв’язатися з колишніми співробітниками розвідки і вербувати їх.


Теги: Атака на ІзраїльХАМАСБернс УильямСи ЦзиньпинТайваньЦРУКНРКитайСША

Дата і час 26 грудня 2023 г., 11:58     Переглядів Переглядів: 1615
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.178762