АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Зеленський: Україна вже почала спільну оборонну діяльність із Туреччиною, Румунією, Польщею, Великою Британією

Читать на русском
Зеленський: Україна вже почала спільну оборонну діяльність із Туреччиною, Румунією, Польщею, Великою Британією
Зеленський: Україна вже почала спільну оборонну діяльність із Туреччиною, Румунією, Польщею, Великою Британією

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вже почала спільну оборонну діяльність із Туреччиною, Румунією, Польщею, Великою Британією. Також є відповідні домовленості з Чехією, США та Німеччиною.

Таку заяву глава держави зробив 7 січня, виступаючи на щорічній національній конференції Швеції "Суспільство та оборона", одному з найважливіших заходів Північної Європи у сфері безпеки та оборони. Відео промови було оприлюднено в офіційному Telegram-каналі президента.

"Україна вже почала спільну оборонну діяльність із Туреччиною, Румунією, Польщею, Великою Британією. Маємо відповідні домовленості з Чехією, Сполученими Штатами та Німеччиною. І звичайно, наша пропозиція для вас – працювати разом, виробляти разом, зміцнюватись разом", – заявив Зеленський.

Він додав, що РФ можна зупинити лише силою.

"Ми бачимо, що російські агресивні амбіції можуть зупинитися лише там, де є достатня сила, щоб їх зупинити. І ми забезпечимо таку силу лише разом, солідарно, лише працюючи одне з одним, щоб зміцнити одне одного", – зазначив президент.

За словами Зеленського, Україна "вже зараз є і завжди буде одним із найбільш вагомих європейських донорів безпеки". Київ прагне, щоб і для власної безпеки, і для безпеки партнерів "ми могли спиратися на найкращу зброю та техніку, які є у світі".

"Тому спільне виробництво зі Швецією для нас пріоритет. І я впевнений, що прийде такий день, коли ми з вами зможемо побачити відкриття в Україні першого спільного виробництва", – заявив український лідер.


Теги: РумынияНімеччинаГерманияСШАЧехияЧехіяВеликобританіяВеликобританияПольщаПольшаРумуніяТуреччинаТурцияНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗеленский

Дата і час 07 січня 2024 г., 17:27     Переглядів Переглядів: 2461
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.255006