Депутат від партії "Голос" Інна Совсун в інтерв’ю Еммі Антонюк зазначила, що у Конституції написано, що всі громадяни України мають брати участь у захисті державності. Тому вона пояснила, чи підтримує ідею мобілізувати жінок.

Популярна відповідь, що жінок не можна мобілізувати, і президент сказав, що не підпише закон. І у нас у Конституції написано, що всі громадяни України мають брати участь у захисті державності. Не написано лише чоловіки чи лише жінки. Для чоловіків прописано обов’язкову службу, але обов’язок захищати державу у нас записано для всіх, – сказала депутатка.

На думку депутата, якщо це буде необхідним для потреб оборони держави, це виправдане рішення. І з метою забезпечення справедливості – теж.

"Якщо це буде критично необхідно для оборони держави і ми не будемо ким замінити частину людей, які служать в армії", - прокоментувала Совсун ідею оголошення мобілізації жінок.

Депутат також наголосила, що в Україні вже є багато жінок, які служать.

Совсун підкреслила, що служба в армії – це не лише служба "безпосередньо на лінії зіткнення", а є багато посад у тилу, які могли б посісти жінки.