АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Російських школярів почнуть готувати до ядерної війни та навчать знаходити екстремістів, — ЗМІ

Читать на русском
Російських школярів почнуть готувати до ядерної війни та навчать знаходити екстремістів, — ЗМІ
Російських школярів почнуть готувати до ядерної війни та навчать знаходити екстремістів, — ЗМІ

За даними російських журналістів, замість традиційного ОБЖ у школах введуть предмет, який навчить дітей загальних принципів застосування дронів і безпілотних апаратів, основ бойової підготовки, а також порядку дій на випадок ядерного удару.

Російська влада вирішила впровадити в навчальні програми шкіл предмет під назвою "Основи безпеки та захисту Батьківщини" (ОБЗБ), який готуватиме школярів старших класів до можливої ядерної війни. У межах цього предмета учні будуть ознайомлені з інформацією про бойові характеристики та руйнівну дію зброї масового ураження, а також методи захисту від неї.

Про це пише російське видання "КомменрсантЪ".

За повідомленням журналістів, цей крок відображено в затвердженій Міністерством освіти РФ програмі дисципліни, яка має набути чинності з 1 вересня 2024 року, замінивши собою предмет "Основи безпечної життєдіяльності" (ОБЖ). Крім того, учні також навчатимуться основ військового вишколу та правил надання першої допомоги в умовах ведення воєнних дій. Зазначається, що з остаточного варіанту програми було виключено уроки з "сучасного загальновійськового бою" і застосування безпілотних літальних апаратів.

Цей хід викликав хвилю обговорень серед юристів, оскільки він суперечить статті 5 федерального закону "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров’ю та розвитку". Згідно з цією статтею, забороняється поширення інформації серед неповнолітніх, яка виправдовує або виправдовує насильство, або спонукає до насильницьких дій.

Замість уроків про "загальновійськовий бій" і застосування безпілотних літальних апаратів, учнів навчатимуть загальних принципів застосування дронів і безпілотних апаратів у морі. Однак представники Мінпросвіти не прокоментували причини таких змін у програмі.

Окрім того, навчальний курс міститиме традиційні теми, такі як правила дорожнього руху та безпечна поведінка на транспорті, основи пожежної безпеки, а також порядок дій у надзвичайних ситуаціях і в природному середовищі.

Школярів також навчать основ конструктивного спілкування, виявлення небезпечних ситуацій у соціальній взаємодії, а також способів протидії екстремістській і терористичній діяльності.


Теги: екстремізмядерна війнаЯдерная войнашколярішкольникиРоссияРосія

Дата і час 07 лютого 2024 г., 01:04     Переглядів Переглядів: 1880
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.134123