АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Іспанія, ФРН і Британія анонсували нові пакети допомоги: БпЛА, бронемашини та вантажівки

Читать на русскомRead in English
Іспанія, ФРН і Британія анонсували нові пакети допомоги: БпЛА, бронемашини та вантажівки
Іспанія, ФРН і Британія анонсували нові пакети допомоги: БпЛА, бронемашини та вантажівки

Велика Британія спільно з Латвією очолить "коаліцію безпілотників", Німеччина дає протимінні машини та вантажівки MAN KAT1 A1, а Іспанія анонсувала постачання різних видів зброї для протиповітряної оборони.

Іспанія передає Україні броньовані гусеничні машини M113 та інше обладнання. Два бронетранспортери переобладнали в машини швидкої допомоги. Про це заявила міністерка оборони країни Маргарита Роблес на 19-му засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", повідомляє пресслужба Міноборони Іспанії.

Також Київ отримає кілька пожежних, снігоприбиральних машин і машин для перевезення особового складу. Також Роблес без деталей анонсувала постачання різних видів зброї для протиповітряної оборони, операцій "повітря-повітря" та військово-морських операцій.

В Іспанії триває підготовка українських військ. Темпи навчання міністерка оборонного відомства країни назвала "дуже хорошими". Українські бійці удосконалюють володіння системами Patriot, NASAMS і Hawk, а також опановують планування та проведення підводного розмінування.

Про пакет військової допомоги оголосила й Німеччина. Міністр оборони країни Борис Пісторіус заявив, що генеральний інспектор ЗС ФРН генерал Карстен Броєр пообіцяв головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському короткострокову підтримку України в розмірі понад 100 мільйонів євро. Про це повідомляє пресслужба Міноборони Німеччини.

  • протимінні машини із захистом від засідок (MRV);
  • 77 вантажівок MAN KAT1 A1;
  • медичне обладнання;
  • комплекти запасних частин для різних систем озброєння.

Велика Британія спільно з Латвією очолить "коаліцію безпілотників", у межах якої Україна отримає дрони на суму 250 мільйонів доларів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Великої Британії.

"Цього року ми збільшили нашу допомогу до 2,5 млрд фунтів стерлінгів і виділили 200 млн фунтів стерлінгів на виробництво безпілотників, що робить нас найбільшим постачальником безпілотників Україні. Сьогодні ми йдемо ще далі. Я з гордістю оголошую, що Велика Британія та Латвія спільно очолять міжнародну коаліцію з розбудови життєво необхідного для України потенціалу безпілотників", — заявив британський міністр оборони Грант Шеппс.


Теги: ІспаніяИспанияВеликобританіяВеликобританияНімеччинаГерманияНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнавійськова допомогаВоенная помощьУкраїнаУкраинаРамштайн

Дата і час 15 лютого 2024 г., 18:25     Переглядів Переглядів: 1905
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.135071