АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

У Польщі прокоментували можливість повернення студентів в Україну

Читать на русском
У Польщі прокоментували можливість повернення студентів в Україну
У Польщі прокоментували можливість повернення студентів в Україну

Глава Міністерства науки та вищої освіти Польщі заявив, що справу з документами для українських студентів "абсолютно нове, тому зараз його важко коментувати".

Міністерство науки та вищої освіти Польщі проаналізує ситуацію з українськими студентами, які перебувають у країні, на тлі ухвалення в Україні закону про мобілізацію та обмеження для українських чоловіків. Про це в ефірі СТРУМ FM заявив глава міністерства Даріуш Вечорек.

Міністр зазначив, що проконсультується з цього питання із Міністерством закордонних справ Польщі та МОН України. Вечір зазначив, що в Польщі зараз перебуває приблизно 50 тисяч студентів з України. Усі вони мають паспорти, студентські візи та посвідку на проживання у Польщі, які вони продовжують у воєводських установах.

"Треба це проаналізувати. Зараз особливої загрози ми не бачимо... Зізнаюся чесно, нам, мабуть, доведеться поговорити з міністром освіти та науки України з цього приводу та подивитися, як українська влада підійде до питання про студентів. Оскільки вони розпочали навчання у Польщі і перебувають на другому-третьому курсі, то було б добре, щоб вони закінчили навчання", – заявив польський міністр.

Вечорек зазначив, що справу з документами для українських студентів "абсолютно нове, тому зараз його важко коментувати".


Теги: Дариуш ВечорекУкраїнцістудентиСтудентыПольщаПольшаУкраинцы

Дата і час 27 квітня 2024 г., 00:01     Переглядів Переглядів: 1833
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.068058