АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

FT: Україна через треті країни отримує боєприпаси з Сербії

Читать на русском
FT: Україна через треті країни отримує боєприпаси з Сербії
FT: Україна через треті країни отримує боєприпаси з Сербії

Боєприпаси, які постачає Сербія західним країнам, у результаті потрапляють в Україну. Українські війська вже могли отримати боєприпаси на кількасот мільйонів євро.

Про це повідомляє Financial Times .

За оцінками Financial Times, українські війська через треті країни вже могли отримати сербські боєприпаси на суму приблизно 800 мільйонів євро. І з такою оцінкою, як пише видання, погоджується і сам сербський президент Александер Вучич, хоча й запевняє, що Сербія не є стороною у війні РФ проти України.

"Це частина нашого економічного відродження, і вона важлива для нас. Так, ми експортуємо наші боєприпаси. Ми не можемо експортувати ні в Україну, ні до Росії, але ми мали багато контрактів з американцями, іспанцями, чехами та іншими країнами. Що вони з цим потім роблять - це їхня справа", - сказав Вучич в інтерв’ю FT.

Як зазначив сербський президент, те, що ці боєприпаси можуть потрапляти в Україну, не його справа. Для нього важливо, щоб вони законно продавалися за кордон.

Під час холодної війни Сербія, яка тоді була частиною Югославії, мала збройну промисловість, що процвітала, і була виробником боєприпасів радянських стандартів. Саме таких, що все ще використовуються українською армією. Сьогодні ж, за словами Вучича, Сербія має чудову нагоду, оскільки її боєприпаси дешевші за західні, а масштаби сербського експорту можуть зростати.


Теги: УкраїнаУкраинаБоєприпасибоеприпасыСербияСербія

Дата і час 22 червня 2024 г., 18:16     Переглядів Переглядів: 1522
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.071054