АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Жителів окупованого Криму закликали бути готовими до воєнної операції

Читать на русском
Жителів окупованого Криму закликали бути готовими до воєнної операції
Жителів окупованого Криму закликали бути готовими до воєнної операції

На думку першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, Крим звільнятиметься різними шляхами, у тому числі й військовим. Тому місцевим жителям треба бути готовими до того, що можуть бути жертви, та знати, як діяти.

Україна звільнить Крим, а мешканці півострова мають бути готовими до ведення бойових дій на території півострова. Про це в інтерв’ю "Крим.Реалії" сказав перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.

"Уже ми маємо бути готовими. І не відкидайте цю думку від себе. Не мрійте. Навіть не мрійте. І це не тому, що Україна цього (деокупації Криму дипломатичним шляхом — Ред.) не хоче, чи цього світу не хоче. Росія цього І хоче зрозуміло, що Крим будуть звільняти різними шляхами", - сказав він.

Наріман Джелял, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, журналіст, дисидент і колишній політв’язень qhiddritriqexant

Наріман Джелял, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, журналіст, дисидент і колишній політв’язень

Він закликав кримчан збирати валізи та необхідні речі та не слухати російську пропаганду.

"Я хочу звернутися до мешканців Криму: будьте уважні, зрозумійте, що життя там ненормальне. І що треба готуватися до того, що буде. Готуйте валізи, запаси, якісь необхідні речі, які допоможуть вам у разі військової операції. Відбудеться воно або ні — будьте готові до неї. Скоріше за все, вона відбудеться. Це також буде потрібно", - сказав він.

Наріман Джелял із Асаном та Азізом Ахтемовими на засіданні Київського районного суду Сімферополя. Анексований Крим, 21 вересня 2022 року

Наріман Джелял із Асаном та Азізом Ахтемовими на засіданні Київського районного суду Сімферополя. Анексований Крим, 21 вересня 2022 року

Він каже, що багато мешканців Криму хочуть повернення і хотіли б почути чіткі відповіді від української держави, що саме робитиметься.

"Це все треба промовляти, пояснювати, щоб люди були до цього готові. Але головний меседж - це те, що "ми раді і хочемо вашого повернення, ми вам допоможемо". Україна має це сказати", - каже Наріман Джелял.

Він додав, що щойно Крим звільнять, він повернеться додому.


Теги: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаокупаціяОккупацияМеджлисДжелялов НариманКримКрым

Дата і час 13 липня 2024 г., 00:32     Переглядів Переглядів: 1834
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.217298