АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

У Польщі відреагували на знайдені деталі у "шахедах"

Читать на русском
У Польщі відреагували на знайдені деталі у "шахедах"
У Польщі відреагували на знайдені деталі у "шахедах"

Член правління держкомпанії WSK Poznań заявив, що паливні насоси їхньої розробки нібито технологічно не пристосовані для живлення авіадвигунів через свою вагу. Журналісти стверджують, що ці компоненти виявили в іранських дронах.

Національна прокуратура Польщі та Агентство внутрішньої безпеки проводять розслідування щодо експорту компанією WSK Poznań деталей для іранських дронів типу Shahed-136, які використовує Росія для атак на Україну. Про це заявив член правління компанії Микола Хаук.

Він зазначив, що керівництво компанії "докладає всіх зусиль для з’ясування обставин справи" та відкрито до співпраці зі слідчими органами, а також "вживає необхідних заходів для забезпечення майбутнього компанії".

За словами Хауке, компанія запровадила процедури внутрішнього контролю потенційних клієнтів. Він запевнив, що ретельно перевіряється кожен підрядник та цільове використання замовленого товару, а потім аналізуються санкції, які зараз діють.

"Для експорту за межі ринку ЄС WSK Poznań вимагає від потенційних клієнтів надсилати декларацію кінцевого споживача", - сказав член правління компанії.

Хауке визнав, що WSK Poznań є виробником паливних насосів високого тиску для дизельних двигунів у тракторах. Але, за його словами, ці насоси технологічно не пристосовані для живлення авіаційних двигунів через вагу, а також для роботи з іншим паливом, окрім дизельного, зокрема, з авіаційним.

Польські деталі в іранських "шахедах"

18 липня польське Radio Zet оприлюднило розслідування, в якому стверджується, що польська державна компанія WSK Poznań постачала комплектуючі для ударних дронів типу Shahed-136.

За даними журналістів, "шахи", якими била РФ територією України у 2022 році, були оснащені польськими насосами, які виконували функцію живлення безпілотників.

Національна прокуратура Польщі розпочала розслідування справи ще два роки тому, у липні 2022 року. У лютому 2023-го слідчі висунули звинувачення проти колишнього генерального директора WSK Poznań Ренати С. У компанії заявили, що її було звільнено з посади 30 квітня 2024 року.


Теги: Хауке НиколайWSK PoznańРосіяРоссияShahed-136ПольщаПольша

Дата і час 18 липня 2024 г., 23:58     Переглядів Переглядів: 1486
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.065876