АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Справа «Ельдорадо» та шахрайські схеми проросійського олігарха Поліщука

Читать на русскомRead in English
Справа «Ельдорадо» та шахрайські схеми проросійського олігарха Поліщука
Справа «Ельдорадо» та шахрайські схеми проросійського олігарха Поліщука

Якось вже так складається, що протистояння з російським бізнесом та капіталом перемістилося здебільшого в суди.

Саме там вирішується доля мільярдів російського грального бізнесу та виключно в суді сьогодні вирішується доля афери яку запустив родич Дмитра Медведєва бізнесмен-аферист Віктор Поліщук.

Сьогодні, у Північному апеляційному господарському суді м. Києва відбудеться, можливо, вирішальне засідання щодо резонансної справи величезного боргу мережі електроніки «Ельдорадо» (ТОВ «Дієса»), яке де-факто належить одіозному проросійському олігарху Віктору Поліщуку, перед світовими виробниками техніки та українськими дистриб’юторами.

Про цю історію кидалова Поліщуком я пишу давно, хто не в курсі, тримайте кілька посилань.

Скандальний бізнесмен, якого звинувачують у несплаті податків, а у підконтрольних йому компаній арештовують активи (ТРЦ «Gulliver», який оформлено на компанію «Три О» не так давно за борги було передано в управління АРМА), не планує повертати й ті борги, що назбирало його «Ельдорадо».

Прикриваючись збитками від російської агресії, всім своїм кредиторам ТОВ Поліщук  запропонував сплатити лише 30% від суми боргу, ще 30% всі мають просто пробачити, а решту 40% «Ельдорадо» виплатить колись, коли Росія платитиме Україні репарації.

В той же час, маючи величезні борги перед міжнародними компаніями, українським бізнесом та державою, Поліщук спокійно відкриває нові торгові центри в Молдові. Це виглядає як тупе шахрайство.

Судові засідання щодо цієї справи тягнуться вже не один місяць.

Кредитори вимагають розпочати процедуру банкрутства боржника, яка є нормальною практикою в усьому світі, а от боржник всіляко намагається протягти ідею з досудовою санацією.

Господарський суд відхилив ідею ТОВ «Дієса» щодо досудової санації, адже це чистої води афера, яку намагалися реалізувати через згоду начебто більшості кредиторів, левова частка яких насправді є пов’язаними з Поліщуком компаніями. ТОВ «Дієса» очікувано подало апеляцію, потім неочікувано від неї відмовилось і просто пішло на друге коло, знову збираючи кредиторів, для отримання підтримки ідеї досудової санації.

І диво: трохи згодом той самий Господарський суд буквально за 2 засідання прийняв рішення без заслуховування кредиторів вже на користь Поліщука.

Тепер апеляцію подали вже кредитори, які не пов’язані з Поліщуком і які категорично не згодні з запропонованим кидаловом.

Відбулося вже декілька засідань щодо розгляду цієї апеляції, і засідання у понеділок може бути фінальним. А от хто після нього вийде переможцем – проросійський шахрай чи європейські компанії, чесний бізнес та українська держава  – подивимось.


Теги: Три ОООО Три Оухилення від сплати податківуклонения от уплаты налоговНеуплата налоговЭльдорадоЕльдорадоБизнес в Россиибізнес в РосіїООО ДиесаМедведев ДмитрийДмитрий МедведевМедведевПолищук Виктор

Автор статті:
Євген Плинський
Всі статті автора

Дата і час 26 серпня 2024 г., 16:12     Переглядів Переглядів: 2094
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.121024