АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Операція ЗСУ в Курській області послаблює фронт України, - Foreign Affairs

Читать на русском
Операція ЗСУ в Курській області послаблює фронт України, - Foreign Affairs
Операція ЗСУ в Курській області послаблює фронт України, - Foreign Affairs

Наступ у Курській області послаблює і без того ненадійний фронт України, оскільки досвідчені бригади не залучаються до оборони, йдеться в статті Foreign Affairs.

На думку видання, якби Україна продовжувала лише оборонятися, мала б "хороші шанси вичерпати російський наступ, одночасно вирішуючи кадрові проблеми та стабілізуючи лінію фронту до зими". А вже 2025 року вона могла б перейти у наступ на ослаблені російські сили, і ризики в цьому випадку були б меншими.

Зараз же ця операція змінює "баланс виснаження" не на користь України, оскільки ЗСУ не мають резервів для відповіді на будь-який російський прорив і в деяких місцях зазнають нестачі артилерійських боєприпасів.

Автори вважають, що Київ хотів здійснити наступ до виборів у США, щоб у разі переговорів мати сильнішу позицію. Проте аналітики сумніваються, що Москва погодиться на переговори, доки не відновить контроль над усією своєю територією. Зробити це їй буде простіше взимку, коли не буде густого листя у лісах, які використовуються українськими військами для укриття. А наразі РФ може продовжувати своє просування в Україні.

Втрати ЗСУ під Курськом зростають, і існує висока ймовірність, що регіон стане місцем ще однієї виснажливої битви, якщо Росія все ж таки зважиться повернути територію великими силами, як це було з Кринками, коли для повернення цього стратегічно неважливого села Москва направила значні ресурси. Але якщо Росія в Курській області обере іншу тактику і не наступатиме великою кількістю підрозділів, а зосередиться на ослабленні українських сил за допомогою авіації, безпілотників і лише мінімального використання сухопутних військ, то "цей гамбіт може не виправдати себе для Києва".

Україна під Курськом намагалася уникнути симетричного бою зі супротивником, що чисельно перевершує її можливості, але чим довше триває битва і стає більш позиційною за своїм характером, тим вища ймовірність, що ці переваги зникнуть. Погані новини з фронту можуть швидко змінити суспільне сприйняття.

FA порівнює Курську операцію з іншими, де Україна зазнала великих втрат без значної вигоди: битва за Бахмут, Кринки, контрнаступ у Запорізькій області. Утримання частини Курської області вимагатиме ще більших ресурсів. А оцінити успіх операції вдасться лише з часом.


Теги: Выборы в СШАВибори в СШАНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУКурская областьПрорив кордону в Курській областіКурська область

Дата і час 02 вересня 2024 г., 14:22     Переглядів Переглядів: 1490
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.301688