АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

В РФ показали ШІ-безпілотник «Штурм» для ЗС РФ

Читать на русском
В РФ показали ШІ-безпілотник «Штурм» для ЗС РФ
В РФ показали ШІ-безпілотник «Штурм» для ЗС РФ

"Царські вовки" заявляють, що безпілотний комплекс є "інтелектуальним" і має стійкість до засобів радіоелектронної боротьби.

У російському ТОВ "Тодиз", яке є частиною ВТЦ "Царські вовки", розробили новий ШІ-безпілотник "Штурм" для автономного наведення та атаки на наземні та повітряні цілі.

Як повідомляють розробники, нова технологія для атаки на цілі використовує безвідкатний заряд дробу масою до 3 кг або сітки. Комплекс представили на Всеросійському зльоті операторів БПЛА "Дронниця-2024". Він має вантажопідйомність до 3 кг та здатний літати зі швидкістю до 100 км/год. Середня тривалість польоту пристрою складає 20 хвилин.

Комплекс обладнаний розгалуженою інфраструктурою — серверами, командним веб-інтерфейсом та застосунком, які дозволяють оператору та командирам отримувати відео з борту, відслідковувати та керувати його місіями з будь-якої географічної точки країни", — заявили в "Тодиз".

Також комплекс має бортовий комп’ютер, тепловізійні та оптичні камери, лідер. Він оснащений машинним зором, нейронними мережами та системою інтелектуального управління корисним навантаженням.

"Все це дозволяє забезпечити автономну навігацію (Optical Flow) з відхиленням координат менш ніж 5% від дистанції місії в режимі радіо-тиші, а також здійснити автоматичне повернення до заздалегідь заданої точки без засвічення місця посадки через відеоканал, на відміну від стандартних БПЛА цього класу. Автономна навігація дозволяє пройти через РЕБ супротивника і не тільки повернутися додому, а й завершити місію, виконуючи завдання розвідки/скидання корисного навантаження чи тарана цілі», – розповіли розробники.

Застосовуючи системи захоплення цілей та наведення, комплекс може забезпечити миттєву передачу координат та фотографій цілей. Він передає їх у режимі розвідки до командного веб-інтерфейсу. Виявлені цілі будуть відображені на карті. Оскільки системи захоплення цілей ґрунтуються на різних алгоритмах, це дозволяє автономно їх захоплювати та наводитися. Крім того, підтримується наведення не тільки на наземні, а й на повітряні цілі. Алгоритм також забезпечує їх перехоплення та повернення БПЛА до заданої точки.

Що стосується інфраструктури комплексу, як повідомляють у ТОВ "Тодиз", вона дозволяє за короткий час не лише інтегрувати системи виявлення (включно із детекторами та РЛЗ), а й здійснювати повністю автономне перехоплення повітряних цілей.


Теги: РосіяРоссияВПКООО Тодизискусственный интеллектБПЛА

Дата і час 11 вересня 2024 г., 07:21     Переглядів Переглядів: 1967
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.515655