АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Окупанти провели контратаки на Курщині, але ЗСУ влаштували їм «сюрприз», – ISW

Читать на русском
Окупанти провели контратаки на Курщині, але ЗСУ влаштували їм «сюрприз», – ISW
Окупанти провели контратаки на Курщині, але ЗСУ влаштували їм «сюрприз», – ISW

У Курській області Росії війська держави-агресора 10 та 11 вересня провели контратаки вздовж західного краю виступу, контрольованого Силами оборони України. Є повідомлення, що РФ захопила кілька населених пунктів на північний схід і південь від селища Кореневе.

Українські воїни, у свою чергу, здійснили нові атаки проти російських армійців, що контратакували, на захід від села Снагость у Коренівському районі, а також по всій лінії фронту на Курщині. Ситуацію оцінив Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 11 вересня.

Американські аналітики зазначили, що ЗС РФ на даному етапі проводять контратаки вздовж західного краю українського виступу в Курській області, в зоні, яка переважно складається з полів і невеликих поселень. Ймовірно, агресор намагається зайняти більш вигідні з тактичної точки зору позиції, перш ніж розпочати масштабнішу контрнаступальну операцію.

"Розмір, масштаб і потенційні перспективи російських контратак 11 вересня в Курській області не є зрозумілими, і ситуація залишається нестабільною на момент написання цього звіту", – підкреслили в ISW.

Фото й відео від 11 вересня, на яких можна визначити геолокацію, свідчать про те, що росіяни відвоювали позиції на схід від Журавлів (на північний схід від Кореневого).

Кадри, опубліковані 10 вересня, демонструють, що підрозділи російського 51 повітряно-десантного полку 106 дивізії ПДВ просунулися на північ і північний схід від Снагості (на південь від Кореневого).

Ворожі пропагандистські джерела стверджують, що просування у бік Снагості було швидким, а успіхи загарбників загалом – великими. Згідно з інформацією російських джерел, РФ захопила:

– Червоножовтневе на північний захід від Снагості;

– Комарівку й Вишньовку на захід від Снагості;

– Апанасівку та селище 10-й Октябрь на південний захід від Снагості;

– Обуховку на південний схід від Снагості;

– Бяхове, Внєзапноє та Гордіївку на південь від Снагості;

– Ольговку на схід від Коренево.

"Наявні візуальні докази свідчать про те, що російські сили, які контратакують у Курській області, діють підрозділами розміром із роту й можуть використовувати елементи більш досвідчених у бою підрозділів для проведення контратак", – додали в ISW.

Курська область. Карта фронту qhidquiriqkrant

Теги: Курская областьПрорив кордону в Курській областіКурська областьВС РФНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУ

Дата і час 12 вересня 2024 г., 07:00     Переглядів Переглядів: 3809
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.073062