АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Нардепка Южаніна пояснила, як збільшення податків вплине на бізнес та вчителів

Читать на русском
Нардепка Южаніна пояснила, як збільшення податків вплине на бізнес та вчителів
Нардепка Южаніна пояснила, як збільшення податків вплине на бізнес та вчителів

Після підвищення податків державний бюджет дійсно отримає нові надходження, які сплачуватимуть люди з "білими зарплатами" та компанії, пояснила народний депутат Ніна Южаніна. Проте вже через пів року ситуація погіршиться.

Народні депутати, шукаючи шляхи наповнення державного бюджету, вирішили обкласти податками доходи, а не споживання. У такому разі найбільше постраждають звичайні громадяни, зокрема бюджетники, а не багатії. Про наслідки підвищення податків, яке чекає українців, народна депутатка від "Європейської Солідарності" Ніна Южаніна розповіла в ефірі "Київ 24".

 

На думку Южаніної, нардепи мали можливість розглянути "більш конструктивний" спосіб наповнення бюджету. Натомість у Раді обрали інший шлях, що призведе до негативних наслідків для лікарів, вчителів, соціальної сфери, сфери обслуговування та інших громадян, які отримують виплати з бюджету. Саме вони платитимуть не 1,5%, а 5% військового збору, маючи при цьому вже й без того невисокі зарплати. Водночас люди з вищими доходами не зазнають значних втрат, оскільки мають більше можливостей. Крім того, під загрозою опиниться приватний сектор, який почне ховати зарплати "в тінь", через що бюджет недоотримає податків з "білих" зарплат. Ще один негативний наслідок, який назвала нардепка: втрата доходів підприємств, які почнуть втрачати ще більше працівників.

"Всі, хто проголосував за це, виступили проти людей, адже є кілька альтернатив, які могли б дати такий самий додатковий ресурс до державного бюджету, але вони цього не розглянули", — зазначила парламентарка.

Крім того, Южаніна детально описала, як саме постраждає бізнес. Спочатку роботодавець змушений буде збільшити фонд заробітної плати для сплати нового податку, що призведе до зменшення його "фінансових результатів до оподаткування", а далі — до зменшення податку на прибуток. На її думку, бюджет отримає одноразовий ефект, однак згодом підприємства закриються, бо не зможуть витримати тягар податків.

"А що буде в найближчій перспективі? Що буде через пів року і рік, коли з’явиться велика кількість неплатоспроможних підприємств, у яких не витримають економічні показники?" — запитала Южаніна.


Теги: БизнесБізнесНалогиПодаткиЮжанина Нина

Дата і час 18 вересня 2024 г., 12:18     Переглядів Переглядів: 2050
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.109382