АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

У Росії може бути оголошено нову хвилю мобілізації, – WSJ

Читать на русском
У Росії може бути оголошено нову хвилю мобілізації, – WSJ
У Росії може бути оголошено нову хвилю мобілізації, – WSJ

В останні тижні знову активізувалися чутки про те, що в Росії може бути оголошена нова хвиля мобілізації, можливо, вже в жовтні.

Цю інформацію обговорюють низка російських пабліків та західні ЗМІ.

Велику статтю на цю тему опублікувало видання The Wall Street Journal.

Посилаючись на свої джерела, видання повідомляє, що за кілька місяців до своєї інавгурації в травні Путін зустрічався з керівництвом Міністерства оборони Росії (тобто, з Шойгу та його командою), яке наполягало на проведенні нової мобілізації.

Проте Путін відхилив цю ідею та заявив, що віддає перевагу добровольцям-контрактникам, повідомляє The Wall Street Journal.

Військові, як стверджується в статті, наполягали на мобілізації через «виснаження людських ресурсів».

«Наразі сил недостатньо для досягнення початкових цілей війни, щоб вибити Україну з бою, підірвати її військовий потенціал або захистити прикордонні райони російської території... Все більше людей кажуть, що мобілізація неминуча», — заявило виданню поінформоване джерело про розмову генералів з Путіним.

Видання вважає, що Путін не поспішає з оголошенням мобілізації, побоюючись політичних та соціально-економічних наслідків. Це пов’язано з тим, що мобілізація непопулярна серед російського населення. Крім того, вона загострить проблему дефіциту робочої сили.

"Російська влада також хвилюється, що мобілізація може порушити тонкий баланс в суспільному сприйнятті війни. Вони прагнуть представити конфлікт як героїчний, але віддалений, щоб росіяни відчували, що можуть продовжувати насолоджуватися нормальним життям, на тлі зростання доходів та перерозподілом багатства внаслідок війни", — пише видання.

В той же час офіційна влада Росії відкидає плани щодо нової мобілізації. Не так давно цю тему піднімав Пєсков.

Деякі експерти не вважають питання мобілізації однозначно вирішеним.

«Хоча баланс між вимогами з фронту та постачанням робочої сили доволі складний, наразі Москва справляється з ситуацією найкращим чином, – сказав Руслан Пухов, директор російського Центру аналізу стратегій і технологій. – Те, що вони (російська влада, – Ред.) вирішать зробити в майбутньому, буде залежати від пріоритетів».

Варто зазначити, що наполегливі чутки про нову хвилю мобілізації в Росії циркулюють уже досить довго. Тим не менше, до цього часу вони не підтвердилися.


Теги: Песков ДмитрийПутінПутинРосіяРоссияМобилизацияМобілізація

Дата і час 19 вересня 2024 г., 11:00     Переглядів Переглядів: 1685
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.400738