АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Ігор Коломойський розповів, як йому висунули підозру

Читать на русскомRead in English
Ігор Коломойський розповів, як йому висунули підозру
Ігор Коломойський розповів, як йому висунули підозру

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) жодного разу не допитало Ігоря Коломойського за рік, проведений у СІЗО. Підозру було вручено Коломойському, який вже рік перебуває під вартою, після дзвінка зі США. Про це бізнесмен повідомив під час засідання Вищого антикорупційного суду (ВАКС) у четвер, 24 вересня, інформує ТСН.

"Рік тому в серпні відбулася поїздка до США керівного складу антикорупційної вертикалі, до якої входили представники ВАКС, НАБУ та керівник САП. Вони були разом у ЄС, і після цієї поїздки, про що я не в курсі, мені стало відомо, що надійшов терміновий дзвінок сюди із вказівкою швидко підготувати підозру, і з’явився цей епізод у 531 справі, який єдиним чином був прив’язаний до цього… Швидко організували експертизу. Вони направилися до інституту СБУ, там їм зробили ще одну експертизу, але вже дізналися про заплановану підозру після повернення керівництва із США. Тому вони перехопили ініціативу і терміново вручили мені підозру 2 вересня по лінії БЕБ", — зазначив Коломойський.

Крім того, НАБУ за зазначений рік жодного разу не допитало Ігоря Коломойського по справі, що стосується його взаємовідносин з націоналізованим "ПриватБанком".

За словами Коломойського, допити призначалися і переносилися не менше як 13 разів.

"З вересня минулого року у мене не було жодного допиту. Мене по цій справі не допитували. В ОЗДС все записується. Вони не хочуть мене допитувати. А мене не везуть до них, тому що СБУ не може мене відпустити", — додав Коломойський.

Бізнесмен охарактеризував пред’явлену підозру як "смішну", стверджуючи, що він продав свої акції, отримав гроші і повернув їх "ПриватБанку".

Нагадаємо, що йдеться про розслідування, яке проводить НАБУ, і воно стосується взаємовідносин колишнього власника Ігоря Коломойського з націоналізованим "ПриватБанком". В серпні детективи НАБУ продовжили розслідування, яке триває вже сім років. Захист Коломойського вважає це рішення незаконним і намагається його оскаржити.

Терміни досудового розслідування по цій справі завершувалися у 2021 році. Це було підтверджено відповідним судовим рішенням, в тому числі судом апеляційної інстанції. Тоді Коломойський перестав бути підозрюваним. Проте слідство вдалося відновити, і Ігор Коломойський знову став підозрюваним.

Захист бізнесмена розцінює дії детективів як незаконні і стверджує, що права їхнього підзахисного були порушені.

Таким чином, 61-річний Ігор Коломойський, який скаржиться на погіршення здоров’я, перебуває у СІЗО вже майже 13 місяців.


Теги: ПриватбанкПідозраподозрениеСІЗОСИЗОарештАрестКоломойськийКоломойскийВАКССАПНАБУ

Дата і час 26 вересня 2024 г., 10:01     Переглядів Переглядів: 3167
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.09833